Nu ik op een haar na de kaap van de 100 km longboarden heb bereikt, merk ik dat mijn loopschoenen een – op het eerst zich – eigenaardig slijtage patroon beginnen te vertonen. Mijn linkerzool slijt sneller dan mijn rechter. Nochtans is het vooral de rechtervoet die de grond raakt tijdens het pushen en het foot braken.

Slijtage loopschoenen

Blijkt nu dat het pivoteren op mijn linkervoet bij de overgang van pushen naar uitbollen, meer schade aanricht dan ik eerst gedacht had. Dat schuurpapier De griptape is vrij ruw en slijt bij elke beweging een beetje van mijn schoen af.

Misschien iets waar ik op moet letten bij de aankoop van nieuwe schoenen. De zool mag iets slijtvaster zijn. Waarom ik geen echte skateschoenen gebruik: ik doe op dit ogenblik geen tricks, en focus mij voorlopig op het maken van afstanden. Loopschoenen zijn hier beter geschikt voor.

Het rondje van vandaag leek trager te gaan dan vorige week, maar de endomondo en polar beat statistieken spreken dit tegen. De gemiddelde en maximum hartslag lagen lager en het tempo lag hoger. Ik ben mijn standaarden aan het verleggen…

Nog een foto om af te sluiten.
Longboarden op het jaagpad
Het was een mooie zondagvoormiddag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.