Bij ons op werk doen we aan desk-sharing. Elk team heeft wel een werk zone op een bepaalde verdieping toegewezen gekregen, maar niemand heeft nog een eigen bureau. Het is zelfs zo dat er niet voor iedereen nog een werkplek voorzien is. Ons team van 7 heeft slechts 6 desks.

Omdat er wel elke dag minstens één iemand afwezig is omwille van verlof, ziekte, klantenbezoek of homeworking is dit ook helemaal geen probleem. Wat ik meer een probleem vind is dat we elke dag onze werkplek leeg moeten achterlaten. Geen post-its, pennen of notablokjes meer op mijn desk.

Je kantoormateriaal kan je in een persoonlijke locker opbergen, maar een pen heb ik liever altijd bij de hand. Dus zocht ik een pen die in mijn (broek)zak kan. Mijn vulpen is hier niet voor geschikt omwille van het gevaar op lekken en de meeste andere plastic pennen die we her en der gratis krijgen overleven het geen week.

Op het EDC forum zag ik enkele voorbeelden van mooie pennen die je veilig in je zak kon dragen. Volledig in metaal en met schroefdop. Ideaal dacht ik, maar 100 euro voor een Hinderer pen vond ik toch wel wat veel. Blijkt nu dat ze op AliExpress (wee diegene die mij die site ooit heeft laten ontdekken) gelijkaardige pennen verkopen voor iets meer dan 5 euro. Dat moesten we dus weer even proberen.

Laix b1

De pen is redelijk groot, ze had gerust 2 cm korter mogen zijn, en het kroontje is vrij scherp (ja, wat wil je met een Tactical-Pen-Self-Defense-tool-B1-Aviation-Aluminum-Anti-skid-Portable-Tool-self-guard-pen). Maar voor de rest valt ze super goed mee. Er passen Parker vullingen in, dus over de kwaliteit van de inkt gaan we niet moeten klagen. Ik ga ze een paar dagen gebruiken, en als ik mij ook maar één keer pijn doe aan het kroontje, dan vijl ik het eraf. Dan heb ik ineens een custom made tactical-blablabla-pen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.