Het is een zonnige ochtend, ideaal om mijn nieuw longboard eens uit te testen in het wild.

Nadat ik Golb Jr.’s fiets uit de koffer had gehaald en mijzelf van de nodige bescherming had voorzien konden we vertrekken. Whow, wat voelde dit raar aan. Het board liep heel zacht maar de trucks stonden veel te los om mee te beginnen. Direct gestopt en met de skatetool een kwart slag aan de kingpins gegeven. Nog veel te los, dus opnieuw een kwart slagje. Een keer of vier ben ik gestopt om de kingpins aan te draaien. Totdat ze voor mij, op dat moment, goed stonden.

Ik rij zelf regular, dat wil zeggen met mijn linkse voet vooraan op het board en pushen met men rechtervoet. Maar als je niet wil dat je rechterbeen mega gespierd en je linkerbeen slapjes blijft, dan moet je afwisselen. Goofy rijden (rechter voet vooraan) of mongo pushen (met je voorste voet pushen). Mijn idee om vandaag meteen te leren om goofy te rijden heb ik vlug laten varen. Dat ging voor geen meter, het was net of ik moest leren om opnieuw te skaten. Daarenboven reden er nogal wat fietsers en had ik geen zin om er helemaal idioot uit te zien. Ik had al een helm op en gele kniebeschermers (van G-Form, formidabel materiaal!).

We vertrokken aan een brug, reden tot aan de eerst volgende brug, 5 km verder, staken het kanaal over en skatete langs de andere kant terug. We hadden onderweg ook nog wat geocaches willen oppikken, maar toen ik de vissers met hun wc rolletje zag tevoorschijn komen uit de struiken waar de cache zou liggen was mijn goesting over. Ik kom wel eens terug als het wc papier vergaan is.

Een kort euphorisch momentje, toen ik dacht dat ik aan het LDP’en was, werd abrupt afgebroken. Wheelbite… Alles stond stil, behalve ik. Vol tegen de vlakte. Gevloekt dat ik mijn handschoenen thuis vergeten was. Gelukkig viel de schade nogal mee. Beetje rood aan m’n elleboog en de muis van mijn hand, maar geen beton-eczeem. Golb Jr. was harder geschrokken dan ikzelf en kwam vlug naar mij toegelopen… om mijn longboard van de weg te halen.

Wanneer we wel rolde hielde we er een tempo van iets meer dan 13 km per uur op na. Gemakkelijk vol te houden en een zalig tempo om te fietsen voor Jr. In minder dan een uur waren we terug bij de auto.

Het longboarden was precies zoals ik het mij voorstelde. Ik heb enorm genoten van het tripje en kan je verzekeren: er zullen er nog veel volgen. Eerst dacht ik dat 10 km om te beginnen misschien teveel zou zijn, maar dat viel goed mee. Niet meer dan een beetje spierpijn in mij rechter kuit.

Ik heb een nieuwe hobby 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.