Wat gaat de tijd toch snel. Januari is alweer voorbij, tijd voor een kleine tussentijdse evaluatie van mijn longboard challenge 2016.

Met 102 km in januari, gespreid over 9 sessies, goed voor 8 uur sporten, ben ik lichtjes voor op mijn schema om dit jaar 1000 km te longboarden. Het niveau van juni 2015 heb ik nog niet bereikt, maar het gaat de goede richting uit. Januari kan je ook niet meteen vergelijken met juni. Het is kouder en ik skate nu in het donker. Extra gewicht van kleding en hoofdlamp zorgen natuurlijk voor meer weerstand 🙂 Rijden door plassen remt ook behoorlijk af en is niet zo prettig voor je lagers. Ik spuit ze elke avond droog en doe er dan terug olie op. Een keer heb ik de lagers volledig uit elkaar gehaald, gekuist en gesmeerd. Een tijdrovend werkje, maar je voelt het verschil tijdens het skaten.

Om mijn doel te halen, moet ik gemiddeld 19 km per week skaten. Daar kom ik aan als ik minstens twee keer per week de kleine tour doe (10 km). Uiteindelijk is het de bedoeling om de grote tour te maken (14 km) en dit 3x per week. Als het weer meezit, dan moet dat lukken. In de regen (of net na de regen) skaten ga ik niet doen. Dat is minder fijn én belastend voor m’n materiaal. De dagen dat het regent ga ik dan wat op de crosstrainer lopen. Als het een week veel regent, dan gaat het gemiddelde naar beneden, maar dat halen we in de zomer dan wel weer op.

Het fijne aan deze challenge is dat hij haalbaar is. De “fake internet points” op Endomondo zorgen voor extra motivatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.