Ik denk dat ik ermee vertrokken ben, met het longboarden. Na de eerste tripjes had ik enkele dagen last van spier en/of pees pijn. Dat is niet ongewoon, aangezien je heel wat spieren en pezen op een andere manier belast. Rusten is de boodschap! Spieren recupereren veel vlugger dan pezen, dus wacht voldoende lang voordat je weer gaat boarden. Ik heb eerst een week, en daarna twee weken gewacht tussen twee longboard trips. Nu voel ik geen pijn meer, tijdens of na het sporten. Het is iets waar elke beginner door moet en je kan het niet echt versnellen of forceren.

Ondertussen al meer dan 40 km op de plank gestaan. Meestal ‘s morgens nog voor het (tele-)werken. Het is een verkwikkende manier om je dag te beginnen. Vandaag ben ik een tochtje langs het kanaal gaan maken. 10 km waarvan enkele km’s al LDP’end. De hartslag is nog wat hoog, daar moeten we dus zeker nog aan werken.

Longboarding
Halverwege even gestopt onder de schaduw van een brug om bovenstaand kiekje te maken en om wat te drinken. Het voordeel (en misschien ook meteen het nadeel) van langs het kanaal te longboarden is dat er bijna geen hellingen zijn. Alles is er vlak en je kan er goed snelheid maken (en houden als je LDP).

Ik vind het grappig hoe ik zoveel plezier kan halen uit een stuk hout met 4 wieltjes onder. Het zijn de kleine dingen des levens die het zo mooi maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.