Via http://www.vollee.com/ kan je een applicatie downloaden waarmee je Second Life kan spelen met je gsm. De applicatie is gebaseerd op J2ME is is ondertussen al beschikbaar voor 70 verschillende toestellen.

Waar het bij veel J2ME gevallen om draait is dat je een programma moet vinden dat gemaakt is voor de schermresolutie van jou gsm. Wanneer jou gsm niet niet tussen de ondersteunde toestellen staat zou je in veel gevallen de J2ME applicatie kunnen gebruiken die voor een ander toestel met dezelfde schermresolutie is geschreven.

Als je op vollee.com je land, gsm nummer, operator en email adres achter laat, krijg je enkele seconden later een berichtje met een url. Door die url te openen kan je de Vollee SL applicatie downloaden. Die is ongeveer 160 Kb groot. Eens die geïnstalleerd is gebeuren er nog wat updates. Dat kost alles samen nog een 400 Kb.

Je moet wel al een account hebben bij Second Life, en je moet op je pc de laatste nieuwe versie hebben geïnstalleerd. Dit is nodig omdat je de meest recente gebruikers overeenkomst moet aanvaarden. Wanneer dat in orde is kan je de virtuele wereld van Second Life betreden via je gsm.

Hieronder vind je een reeks screenshots die mijn eerste ervaring weergeeft.

Zoals je kan zien op de screenshots van de lijst met verbindingen is er aardig wat data verbruikt. Je speelt dit dus best met een gsm waarbij je gebruik kan maken van een WiFi connectie, anders kan het nogal eens kostelijk gaan worden. Tenzij je natuurlijk zo een 2 Gb of unlimited tariefplan hebt…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.