Ik heb tijdens mijn verlof het boek “100 lifehackingtips om prettig en efficiënter te werken” gelezen. Je kan het vinden in de beter boekhandel of gratis downloaden via:
http://lifehacking.nl/algemeen/download-nu-gratis-het-lifehacking-ebook/.

Twee van de hacks uit dat boek heb ik na mijn verlof meteen toegepast.

Om te beginnen heb ik via de outlook opties ervoor gezorgd dat ik geen melding meer krijg van nieuwe emails. http://lifehacking.nl/windows/zet-je-outlook-opties-uit/. Hetzelfde heb ik gedaan met mijn Mail For Exchange op mijn gsm. Vanaf nu beslis ik wanneer ik naar mijn emails kijk! Het klinkt misschien ontzettend stom, maar je kan je niet inbeelden hoeveel rust je hiermee kan creëren. Doordat je niet constant gestoord wordt kan je rustig en efficiënter blijven werken waaraan je bezig bent. Wanneer je iets hebt afgewerkt kan je nog steeds kijken naar je inbox, en dan je mails pas behandelen volgens het GTD systeem.

En ten tweede heb ik alle mails waarvan ik enkel in CC (Carbon Copy) sta een blauw kleurtje gegeven. Wanneer je in CC staat verwacht de afzender van jou immers toch geen actie, dus kan je in één oogwenk zien hoeveel van de mails in je inbox een actie van jou verwachten. Zijn ze allemaal blauw, dan kan je rustig met iets anders beginnen, zonder zelfs ook maar moeite te doen om de onderwerpen te lezen.
http://lifehacking.nl/windows/alleen-geccd-dan-graag-een-andere-kleur/

3 Replies to “Mijn Favoriete Email Lifehacks”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.