Via everydaycarry.com kwam ik op de KickStarter pagina van Magnus Macdonald terecht. Magnus – van Cogent Industries – maakt allerhande broekzak en sleutelhanger gerelateerde voorwerpen. Zijn huidige project is titanium pillendoosjes.

PillPots
Titanium PillPots by Magnus MacDonald

Dat kan ik wel gebruiken, dacht ik, en deed via KickStarter een belofte om de PillPots aan te kopen eens het project volledig gefinancierd is.

Goedkoop kan je ze niet noemen, maar leuk zijn ze wel. Ik ben al langer op zoek naar een doosje dat ik altijd op zak kan hebben. Zo kan ik ergens druivensuiker, medicatie tegen hoofdpijn, aspartaam tabletjes – voor in de thee – en eventueel ook nog pilletjes tegen impulsieve internet-aankopen veilig in bewaren. Dit allemaal los in je broekzak steken is geen goed idee. Binnen de kortste keren ben je het dan kwijt, is het compleet verbrokkeld of oneetbaar geworden.

Ik heb gekozen voor de Stack28 en voor de L28. De Stack28 bestaat uit 4 afzonderlijke compartimenten en een deksel. De L28 bestaat uit één groot compartiment. Beide kokers zijn 28mm breed. De Stack28 is 73mm hoog, de L28 43mm.

De mogelijkheden van deze PillPots zijn eigenlijk oneindig. Magnus geeft op de KickStarter website al verschillende voorbeelden, zoals het bewaren van thee, lucifers, handcréme, geld en uiteraard ook medicijnen. Maar je zou er ook een survival kit mee kunnen samenstellen. Zoals deze Pill Bottle Survival Kit van Survival at Home. Zelf denk ik eraan om in één van de compartimentjes kaarsenvet te gieten, of in vaseline gedrenkte watten te proppen. Dat kan altijd van pas komen als je te lui bent om het aanmaakhout voor je BBQ klein genoeg te maken.

Survival at Home Pill Bottle Survival Kit

In de L28 kan je dan weer gemakkelijker een mini-naaisetje kwijt, voor het geval ik mijn broek nog eens scheur tijdens een bedrijfsevent. Of reserve stripjes voor mijn bloedglucosemeter en extra priknaalden. Veiligheidsspelden, reinigings- of alcoholdoekjes, pleisters, tandflos enz. Ik ga serieus moeten selecteren wat ik erin ga steken. Maar dat maakt het ook leuk.

De funding via KickStarter loopt nog tot 18 februari. De leveringen worden voorzien tegen mei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.