Paracord Survival Armband

Er zijn drie dingen die je altijd bij je zou moeten hebben: iets om vuur te maken, en mes en een touw. Je kan een stuk touw in je zak steken, of je kan er een leuke armband mee maken. Als je gaat zoeken op het internet naar Paracord Survival Bracelet, zie je genoeg voorbeelden hoe je dit kan maken. De beste tutorial kan je vinden op Stomedrane’s Paracord Bracelet blog. Check zeker ook eens zijn hoofd-blog. Hier staan veel mooie voorbeelden van wat je met een stuk touw en wat knopen kan doen.

Paracord Survival Bracelet

Omdat ik het wel stoere armbanden vind heb ik er zelf een paar gemaakt. Eentje voor mij, eentje voor Golb Jr. en een variant erop als sleutelhanger voor mijn autosleutel.

Het touw dat ik gebruikte is het befaamde Paracord. Parachutekoord met een kern die bestaat uit 7 aparte touw strengen. Survival- en Bushcraft-liefhebbers prijzen dit koord omwillen van zijn hoge breeksterkte en zijn veelzijdigheid. Je kan het touw immers gemakkelijk uit elkaar halen, en zo verkrijg je 7 dunne touwen en een buitenkant. 2 meter Paracord wordt zo 16 meter bruikbaar touw.

In de armband van Golb Jr. zit 1.70 m touw verwerkt. In die van mij 2.30 m. Wil je zelf een Paracord survival armband maken? Dat valt te regelen! Ik heb hier nog Paracord en gespjes liggen. Stuur een mailtje voor meer info via golb[at]golb.be.

Golb

Dertiger, echtgenoot, papa. Longboarder met Ti in de pols, bushcrafter, geek. Introvert, fotograaf, motard en radio amateur.

8 thoughts to “Paracord Survival Armband”

 1. Hai!
  ik ben super geinteresseerd in zo’n armband!
  geld het nog?
  want ik heb een paar vragen erover.
  groeten,
  Thomas

 2. Hallo
  Ik kom oer ongeluk op je nicosite. Super leuk die armband.
  Ik wil deze gaan maken voor de zeilvereniging , maar ik wil je vragen hie je uiteindelijk de ” eindjes” vast maakt , of stop je deze terug onder de knopen .
  Alvast bedankt .
  Nico

 3. Dag Nico,

  Gewoon zorgen dat de uiteinden op het einde aan de onderkant zitten, en dan met een aansteker de eindjes dichtsmelten. Als je dan terwijl het paracord nog heet is, dit tegen de rest van de armband drukt, dan plakt dat ook vast en komt het niet meer los.

  Dit is goed te zien in de voorlaatste foto op deze pagina:
  http://stormdranespbtutorial.blogspot.be/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.