Het is niet meteen mijn bedoeling om van Golb.be een “upgrade uw Android”-blog te maken, maar een kleine bug in Android 2.1 verplicht mij hiertoe een beetje.

Cyanogen’s Android 2.1 ROM werkt als een trein, maar heeft één klein nadeel. In Android 2.1 zit er een bug waardoor de telefoonnummers uit je telefoonboek verkeerd gesynchroniseerd worden naar je bluetooth carkit. Alle nummers die ingegeven zijn in het internationale nummer formaat, b.v. +3247XXXXXXX worden overgedragen als 3247XXXXXXX. Zonder de + dus. Een nummer kiezen via de interface van je carkit zorgt er dus voor dat je een leuke dame aan de lijn krijgt die je in drie talen weet te vertellen dat het nummer dat je gekozen hebt niet bestaat. Een telefoongesprek beginnen vanaf je mobieltje gaat zonder problemen.

Wie dit niet erg vind, of geen bluetooth carkit heeft hoeft dus eigenlijk ook niet per sé te upgraden. De CyanogenMod-6.0.0 RC1 ROM is een “release candidate”. Dat wil zeggen dat het stabiel genoeg is om te gebruiken, maar dat er nog bugs in kunnen zitten.

Normaal gezien zou je deze ROM als upgrade kunnen installeren bovenop de Android 2.1 ROM uit de vorige tutorial. Bij mij werkte dit echter niet 100% en heb ik dus voor een volledig nieuwe installatie gekozen.

In het kort uitgelegd, en in de veronderstelling dat je toestel geroot is en over een recovery image beschikt (als je vorige tutorials gevolgd hebt, dan is dat zo):

1. download:
update-cm-6.0.0-DS-RC1-signed.zip.
2. download:
http://briancrook.ca/android/cm-ports/bc-6.0.0-RC1-ebi1-signed.zip (Kernel voor 32A boards die in de Proximus HTC Magic toestellen zit)
3. download:
gapps-mdpi-FRF91-3-signed.zip (Google Addon)

4. kopieer deze 3 bestanden naar de root van je SD-kaart

5. doe een Nandroid backup! Als er wat mis gaat kan je altijd terug naar de laatst werkende versie.
6. doe een WIPE
7. installeer de ROM (update-cm-6.0.0-DS-RC1-signed.zip)
8. installeer de Google Addon (gapps-mdpi-FRF91-3-signed.zip)
9. installeer de 32A kernel (bc-6.0.0-RC1-ebi1-signed.zip)
10. reboot en wacht een paar minuten.

11 Replies to “HTC Magic – Android 2.2”

 • Hey,

  ik heb een probleem bij het rooten van mijn Magic. Ik krijg bij recovery flasher eerst het juiste scherm (Phone type is EBI1/32A), waarna ik een backup maak. Hierna verschijnt er ‘backup complete’ op het scherm en vul ik de tekst ‘sdcard/recovery.img’ in. Maar ik krijg niet de mogelijkheid om op ‘Flash recovery image’ te drukken. Kan jij een oplossing hiervoor bedenken???

  Alvast bedankt!

 • @Krikke2911 volgens mij staat de recovery.img file dan niet op de root van je SD kaart. Ofwel is je SD kaart nog gekoppeld aan je pc.

 • Ik was ook aan het denken dat de Magic het bestand niet vindt…
  Ik ken niet veel van rooten en flashen enzo maar ik heb het in de ‘hoofdmap’ (M:\) op de sdcard gezet

  http://img530.imageshack.us/img530/6091/htcmagich.jpg

  Ik koppel de USB verbinding ook steeds af zoals je zegt in je andere blog-post, dus de sdcard is niet meer met de PC gekoppeld…

  Misschien andere locatie ipv ‘sdcard/recovery.img’?

 • Fons, de 2.2 is “slechts” een release candidate, daar waar de 2.1 een stabiele versie is. Ik ben ook alleen maar overgeschakeld omwille van de bug in de bluetooth sync. Voor de rest merk ik geen verschil. Ik zou voorlopig bij 2.1 blijven als je geen problemen hebt.

 • Het is me gelukt om er 2.1 op te krijgen maar die bevalt me niet zo (heb er geen geluid mee, kan er niet mee bellen, vaak crashes etc), dadelijk deze eens proberen…

  Maar weet jij hoe ik die Nandroid backup kan gebruiken om terug naar 1.5 te gaan als die me ook niet bevalt? Kan ik dat met een ROM manager zoals deze? http://www.appbrain.com/app/com.koushikdutta.rommanager

 • als je een backup hebt gemaakt met nandroid, moet je kiezen voor restore. en dan de backup kiezen die je wil terugzeggen (uur en datum staat in de filename)

 • heb net gezien dat er ook een Rc 2 is is deze niet de juiste of gewoon nog een nieuwere versie als rc1 ??

 • Wou de update eens proberen maar blijkt dat de downloadlinks niet meer werken. Ook zou ik graag weten wat deze update inhoud en wat de verbeteringen zijn. ik gebruik geen bluetooth is het dan nuttig om te updaten??
  mvg

 • Ik heb net de HTC Magic Proximus gekocht en wil upgraden van 1.6 naar 2.2.
  De links werken echter niet meer naar de files.
  2 files heb ik elders gevonden, maar niet de bc-6.0.0-RC1-ebi1-signed.zip. Op de server van Brian Crooks kan ik wel de bc-6.1.0-RC1-ebi1-signed.zip en bc-6.0.0-ebi1-signed.zip.
  Welke dien ik nu te gebruiken ?
  Dank bij voorbaat.

 • Ik heb de upgrade succesvol uitgevoerd met de files bc-6.0.0-RC3-ebi1-signed.zip en update-cm-6.0.0-DS-RC3-signed.zip. En dit werkt zeer goed.
  2 kleine (minder belangrijkde) dingen echter :
  1/ ook al draait HTC Sync op mijn Magic, toch krijg ik bij aansluiten van USB-kabel geen keuze om HTC Sync mode te selecteren, enkel ‘USB-verbinding’. Ik kan mijn Magic dan ook niet synchroniseren met HTC Sync, want dit programma herkent hem niet.
  2/ voor toetsenbord kan ik enkel Android toestenbord kiezen en niet bijv. standaard GSM toetsenbord met T9 (was dit zo gewoon op vorige gsm’s).

  Maar de meest belangrijke dingen werken heel goed!!! Heel mooie, duidelijke en goed werkbare procedure! Dank hiervoor!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.