Rond het einde van juni kregen we de ingeving om eens een vliegvakantie te maken. We boekte goedkope tickets via een lowcost maatschappij en zochten een vakantiewoning in het mooie Sicilië. We gingen er een uitrust vakantie van maken, en daar zijn we heel goed in geslaagd. 6 dagen zon, zee, keien of zand, en vooral veel zon 🙂

Na het ontbijt zijn we de eerste dag onmiddellijk naar de zee vertrokken. Om de zee te vinden moet je in Sicilië niet veel moeite doen, maar om een mooi strand te vinden, dat is een ander paar mouwen. Vandaag gaan we naar Trabia, maar eerst zijn we nog een parasol gaan kopen. Zonder schaduw is het hier niet te harden, zo warm!

Na 10uur vind je vrijwel geen parking meer langs de straat en moet je kiezen voor door particulieren uitgebaatte privéparkings. Dat kost je 6 euro voor een ganse dag. Om plaats te besparen parkeren ze de auto’s in dubbele rijen. De buitenste auto’s moeten hun autosleutels afgeven zodat ze je auto kunnen verplaatsen wanneer iemand van de binnenste rij wil vetrekken. Maar dat zie je van hier dat ik de sleutels van mijn auto afgeef. Gelukkig kwam er net een plaatsje op de binnenste rij vrij.

Het strand van Trabia is net zoals de vele stranden in Sicilië niet breed. Ik schat een meter of 15. De foto hieronder is genomen op een 2 tal meter van een muur. Veel meer strand is er dus niet.

Trabia Beach Sicily

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.