Whow, dat noem ik nu eens een interessante dienst. Google lanceerde vorige weeg in de US Google Voice. Voorlopig wel beperkt tot de klanten van GrandCentral, en bedrijf dat in 2007 is overgenomen door Google.

Wat is nu die Google Voice. Eigenlijk zou ik kunnen zeggen: wat is het niet. Want het is een vrij volledig pakket. Om te beginnen heb je één nummer voor al je gsm en vaste toestellen. verder zit er onder andere een listen in functie in: stiekem meeluisteren hoe je gesprekspartner je voicemail vol lult en dan op het laatste moment toch opnemen. Je kan oproepen blokkeren zodat ze zelfs niet op jouw toestel aankomen. Zelfs kiezen welk toestel rinkelt wanneer een bepaald iemand belt. Handig, want zo kan je al je werkgerelateerde telefoontje op je werk laten aankomen en je schoonmoeder op het toestel in je tuinhuis.

De voicemail heeft ook een paar leuke functies zoals het omzetten van gesproken tekst naar een email. En het personaliseren van de begroetingsboodschap. Plechtig en beleefd tegen collega’s en klanten, los en luchtig tegen vrienden. Voicemails kunnen zelfs gedownload en doorgezonden worden.

En qua voice functies is de call switch functie toch de meest opmerkelijke. Je neemt een telefoontje op op het werk, schakelt over op je gsm en als je thuis bent neem je het vast toestel. Allemaal zonder je telefoontje te onderbreken (in theorie toch). En weet je wat het fantastische hier allemaal van is? Het is compleet gratis. Ik kan niet wachten tot Google een soortgelijk initiatief in België uit de grond stampt.

One Reply to “Google Voice”

  • Een zeer knappe ontwikkeling inderdaad. Een beetje zoals ik nu al al mijn mail accounts manage vanuit 1 centrale account. Zo zouden mijn telefoonnummers ook beter kunnen samenwerken. mooi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.