OnePlus One

Ik heb mijn OnePlus One een viertal dagen. Ik kan je vertellen dat ik er zeer tevreden over ben. Het is een prachtig toestel, al zijn er ook een paar minder goede puntjes.

De prijs/kwaliteit verhouding maakt van dit toestel echt wel een flagship killer. Voor de helft van de prijs heb je een toestel dat gelijkaardig en op sommige punten zelfs beter is. Bovendien vind ik het een enorm pluspunt dat het toestel wordt geleverd zonder bloatware. Bloatware zijn o.a. applicaties, thema’s en schermbeveiligers de de hardware fabrikant geweldig vindt, maar waar jij eigenlijk niets mee doet. Het enige wat die bloatware dus wel doet, is het innemen van opslagcapaciteit.

Twee dagen na mijn aankoop was er al een incremental software update. Leuk, want zo kan ik mijn toestel steeds up to date houden, en OnePlus garandeert dat ze dit voor minstens 2 jaar zullen doen.

In de OnePlus One steekt een 3100 mAh LiPo batterij. Dit was ook meteen de eerste smartphone in jaren waarvan ik de batterij leeg heb gekregen op de eerste dag dat ik hem in gebruik had. ‘s Morgens om half zes de One van de oplader gekoppeld, en om elf uur ‘s avonds had ik nog 7% over. Ok, toegegeven, het is op het randje, maar met een andere smartphone had ik de eerste dag het vieruurtje niet gehaald.

Wat zijn dan de dingen die mij een beetje tegensteken: de grootte en de capacitieve knoppen. Over de grootte mag ik natuurlijk niet echt klagen. Ik wist hoe groot het toestel was voor ik het kocht én een groot scherm heeft ook zeker zo zijn voordelen. Al is het wel moeilijk (al dan niet bijna onmogelijk) om het toestel volledig met één hand te bedienen.

Voor de capacitieve knoppen, die naar mijn gevoel een beetje op de verkeerde plaats staan (te fel gecentreerd) is er wel een oplossing: je kan kiezen om de knoppen uit te schakelen en de knoppen weer te geven op het scherm. Je kan er dus omheen, maar ik vind dat iets out of the box goed moet zijn.

Ik heb het toestel kunnen kopen dankzij een invite die ik via twitter heb kunnen scoren. Zodra ik zelf over invites beschik, zal ik het hier laten weten, dan kunnen we de OnePlus “love” verder verspreiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.