Ik ben altijd al een brildrager geweest.  Zelfs nu ik al meer dan 10 jaar dagelijks lenzen draag, draag ik ‘s morgens en ‘s avonds nog steeds een bril.  Door het vele op en afzetten en het dikwijls opbergen en meezeulen, ziet die bril, in verhouding, wat meer af dan de brillen die ik vroeger permanent droeg.  Het is echt niet gelogen als ik zeg dat ik bijna maandelijks bij de opticien sta om mijn bril nog eens te laten “rechtzetten”.  Ik draag er nochtans zorg voor.

Lach er maar mee, maar een van de voordelen van het dragen van lenzen, is dat je een zonnebril kan dragen.  En die zonnebrillen zien nog meer af.  Want die liggen in de (warme) auto en worden met één hand uit hun hoesje / doosje genomen, opengeplooid en op en afgezet.  Ideaal om een scheve bril te krijgen.  En er is niets irritanter dan een scheve bril.

Om niet elke week met drie billen bij de opticien te staan heb ik eens gezocht op internet of er nergens een uitlegvideo bestaat over het rechtzetten van brillen. Wat zouden we toch doen zonder internet?

Op ExpertVillage.com legt David Carver in “How To Adjust Eye Glasses” perfect uit hoe je zelf je bril kan rechtzetten.  Een van mijn zonnebrillen, die ik al een tijdje niet meer droeg omdat hij mij irriteerde, staat ondertussen weer perfect recht.  Nu nog zon.

2 Replies to “Zelf Je (Zonne)Bril Rechtzetten”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.