La Tour Du Millénaire

Of toch wat er van overblijft…

Ik kan u verzekeren dat de teleurstelling groot was toen we merkte dat de toren er niet meer was.  Ik had voor ons vertrek nog info opgezocht over de openingsuren, maar nergens stond vermeld dat hij afgebroken was.  Eigenlijk was hij al gesloten sinds midden mei (volgens dit bericht uit Le Soir).

Er is veel blabla geweest rond deze toren. Blabla zoals alleen Walen dat kunnen. U moet weten dat de toren gebouwd was volgens de laatste nieuwe methodes, en ruim 650 000 euro heeft gekost.  De methodes om het hout te behandelen waren blijkbaar niet goed genoeg, want nog geen jaar nadat de toren geopend was, was hij al aangetast door houtzwam.  Dat proces hebben ze wat kunnen vetragen, maar uiteindelijk, op 7 juli 2008, hebben ze hem dan toch maar afgebroken.

Op de bovenstaande foto zie je goed waarom ze de toren moesten afbreken. Niet alleen omwille van de zwammen, maar ook omwille van de vermine, ongedierte dus.

Golb

Dertiger, echtgenoot, papa. Longboarder met Ti in de pols, bushcrafter, geek. Introvert, fotograaf, motard en radio amateur.

3 thoughts to “La Tour Du Millénaire”

 1. Niet getreurd,
  Men is druk bezig om de toren terug samen te stellen.
  De aantasting door ongedierte is algemeen een plaag in de ardennen. Vandaar de vele twarte klokjes die je tussen de bomen ziet hangen om het vliegend ongedierte te onderscheppen.

  Als de toren eenmaal klaar is, zul je dit kunnen vernemen op mijn blog http://www.ardennen.me

 2. wij waren afgelopen weekend in de Ardennen. een halve dag rond gereden om de toren te vinden en toen we hem eindelijk hadden……
  de teleurstelling was erg groot.
  er zat nog wel een mannetje in het kantoor de boel te bewaken cq mensen uit te leggen dat er niets meer was…lol
  hoezo geldverspilling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.