Hier en daar las ik dat personen die in België een HTC Magic bij Proximus hebben gekocht de YouTube applicatie moeten missen.

Omdat ik nu toch bezig ben met het flashen van ROM’s, omdat het tegenwoordig in is dat klanten zelf met een oplossing komen (kijk maar naar Frank die met een custom IPCC file met Proximus settings kwam voor de iPhone), omdat Android een über cool besturingssysteem is en omdat ik in een goede bui ben, leg ik u in 7 simpele stappen uit hoe je de YouTube applicatie op je Proximus HTC Magic gemakkelijk kan installeren.

Stap 1 : Ga naar “Instellingen – Toepassingen” en vink “Onbekende bronnen” aan.

Stap 1 : Ga naar Stap 1 Stap 1 : Ga naar

Stap 2 : Sluit de telefoon via USB aan op uw computer, en koppel de SD-kaart.

Stap 2 : Sluit de telefoon via USB aan op uw computer, en koppel de SD-kaart. Stap 2 : Sluit de telefoon via USB aan op uw computer, en koppel de SD-kaart. Stap 2 : Sluit de telefoon via USB aan op uw computer, en koppel de SD-kaart.

Stap 3 : Kopiëer het “YouTube.apk (RapidShare)” bestand naar de SD-kaart. (Indien je browser hier een .zip file van maakt, kies dan voor “opslaan als” en geef het de naam YouTube.apk)

Stap 3

Stap 4 : Ontkoppel de SD-kaart.

Stap 4 : Ontkoppel de SD-kaart. Stap 4 : Ontkoppel de SD-kaart.

Stap 5 : Open de Market en installeer de “app installer” toepassing.

Stap 5 : Open de Market en installeer de Stap 5 : Open de Market en installeer de Stap 5 : Open de Market en installeer de
Stap 5 : Open de Market en installeer de Stap 5 : Open de Market en installeer de Stap 5 : Open de Market en installeer de

Stap 6 : Open eoeAppInstaller en installeer “YouTube.apk”.

Stap 6 : Open eoeAppInstaller en installeer "YouTube.apk". Stap 6 : Open eoeAppInstaller en installeer "YouTube.apk". Stap 6 : Open eoeAppInstaller en installeer "YouTube.apk".
Stap 6 : Open eoeAppInstaller en installeer "YouTube.apk". Stap 6 : Open eoeAppInstaller en installeer "YouTube.apk".

Stap 7 : Proficiat, de YouTube toepassing is geïnstalleerd.

YouTube!

Veel plezier ermee!

35 Replies to “Installeer YouTube Op Je Proximus HTC Magic”

 • Een mogelijk nog makkelijkere oplossing is om vanaf je HTC toestel zelf het YouTube.apk bestand te downloaden (via de browser). Als je na de download hierop klikt kan je het zo ook installeren. Je moet hiervoor natuurlijk ook bij je instellingen hebben aanstaan dat je software van derden wil toestaan. Dit is de manier waarop ik de YouTube applicatie heb geïnstalleerd dus ik ben zeker dat het werkt.

 • Nice tutorial and thank you very much for the images (otherwise i didn’t understand it all, i’m from the german speaking community in Belgium ;-))

 • Welke roms heb je geinstalleerd en met welke SPL’s? Ben hier sinds een paar dagen ook mee bezig, maar moet altijd mijn backup terugzetten omdat ik het niet aan de praat krijg.

 • Voor alle duidelijkheid, het flashen van de ROM en de SPL heb ik op mijn HTC Touch Diamond gedaan. Het installeren van de Youtube applicatie op een HTC Magic met Proximus firmware.

  De ROM en de SPL van de Magic heb ik (nog) niet aangepast.

  De post over het flashen van ROM en SPL op de HTC Touch Diamond heeft niets te maken met deze post over het installeren van de YouTube applicatie op de HTC Magic.

 • Heeft iemand ook gemerkt dat er nergens een update functie staat in de telefoon? Blijkbaar hebben ze die in Nederland wel staan in het “instellingen” menu.

  Waarschijnlijk heeft Proximus dit uitgeschakeld en zijn we van hen afhankelijk voor een eventuele update.

  Of zie ik dit verkeerd?

  Flashen met andere Rom’s is dit te doen voor de niet expert gebruiker? Of kan ik dit beter laten?

 • Het automatisch updaten van de firmware is inderdaad door Proximus uitgeschakeld. Dit om hoge datakosten te vermijden. Als er een nieuwe firmware versie beschikbaar is, kan je die op de support pagina van HTC zelf vinden:
  http://www.htc.com/europe/faq_detail.aspx?p_id=280&act=faq&cat=0

  Het flashen van andere ROM’s is momenteel nog niet mogelijk met de Proximus HTC magic. Daarvoor heb je een andere SPL nodig, en die is er voorlopig nog niet. Voorlopig zeg ik wel, want er zijn een paar freaks op het xda-developers forum die het een en ander klaar gespeeld krijgen.
  http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=492

  Als niet expert gebruiker zal je ook niet vlug een andere ROM nodig hebben, dus als je die niet op de HTC site terug vindt en je weet niet hoe je het moet doen (m.a.w. je begrijpt de uitleg op het xda-developers forum niet), dan kan je het best laten voor wat het is.

  Over The Air (OTA) updates gebeuren trouwens aan de hand van IMEI nummers. Dus moest je ooit een andere ROM op je Magic plaatsen, die wel voorzien is van de update functie, dan zal die vooralsnog niet werken. Omgekeerd is ook waar: een HTC Magic die je in b.v. in Nederland hebt gekocht zal om de zoveel tijd (of bij het opstarten) gaan checken of er een firmware update is. Heeft hij die gevonden, dan vraag hij of hij die mag downloaden. Dat kan je een 30 à 40 Mb kosten. Aan de huidige prijzen van data tarief plannen is dat geen goed idee. Of je moet een Mobile Viking zijn natuurlijk 🙂

 • Zal dit op dezelfde manier werken met de Hero, of moet er dan iemand een andere methode zoeken??

  En \’as for\’ custom ROMs, aangezien je noch de Magic noch de eind augustus verschijnende Hero moet unlocken, jailbreaken, en al die andere onnozele zever voor iPhones, zou ik die ROM ook maar gerust laten, laat de developers hun kob doen en als een goeie custom ROM zich aanbiedt zal er wel een soort \’leek-toepassing\’ komen om deze veilig en zonder veel sleur te installeren, het is en blijft wel een android gsm hé.

  ( Ikzelf ben ook een leek, het is dus vrij waarschijnlijk dat er hierboven een klein deeltje zever staat hier en daar…)

 • Het installeren van de youtube.apk file zal op de Hero op dezelfde manier mogelijk zijn als voor de Magic.

 • Kirk, ik heb je onderzoek eens bekenen, ben begonnen met invullen, maar ben gestopt.

  Ik heb het vermoeden dat je niet weet wat 3G wil zeggen. Wat als ik nu een 3G toestel heb, maar klant ben bij BASE? Wat als ik een toestel heb met 3G, maar omwille van de kostprijs van de datavolumes enkel WiFi gebruik?

  3G is sneller dan 2G. Is dat nuttig: ja dat kan nuttig zijn. Is mijn leven daardoor prettiger: misschien. Zijn mijn mails sneller verzonden: zeker. Wil ik daar voor betalen: ja. Een 3G toestel is niet per definitie ingewikkelder of prettiger om mee te werken dan
  een 2G toestel.

  5 jaar gelden had ik al een 3G toestel: een nokia 6680.

  En zo weet je meteen alles, zonder dat ik een hele waslijst gelijkaardige vragen moet beantwoorden.

 • Ik kniel hiervoor met m’n beide knieën de grond op!
  Al even in de war waarom ik het in godsnaam niet op mijn Magic had staan. Na wat research werd het duidelijk, en terwijl er werd vermeld dat het absoluut niet mogelijk was het te downloaden, toch gelukt!

  Ik dank u!

  grtz ‘

 • Installeren is vlot verlopen, maar ook bij mij speelt hij de video’s niet af. Idee hoe dit komt?

  Bedankt!

 • Het kan zijn dat het bestand corrupt is geraakt bij het downloaden van Rapidshare. Misschien moet je het de-installeren, nog eens downloaden en opnieuw installeren.

 • Hier hetzelfde prob, installatie ging vanzelf maar steeds de melding dat de video niet kan afgespeeld worden ….
  Heb zoals aangegeven de app de-installed, opnieuw gedownload en opnieuw geinstalleerd. Dit alles echter zonder succes …

  Indien er iemand nog een idee heeft ?

 • Dadelijk een wifi connectie opgezet en inderdaad, nu spelen de filmpjes wel af… Dit betekent dus dat ik bij mij thuis een slechte 3G verbinding heb ;-/

  Bedankt voor de hints en de oplossing natuurlijk 😉

 • Schrok er ook van dat deze App er niet tussenstond toen ik de telefoon van de week kocht. Zoals anderen krijg ik ook de melding dat video’s niet kunnen afspelen. Heb deftige WiFi verbinding en bij sommige video’s is er geen probleem…

  Heet dit misschien te maken met het type van video… Kan de Magic bepaalde bestandstypes niet aan?

  Alleszins toch bedankt voor deze handige uitleg!

 • i have bought Proximus htc magic. But i did not know the youtube appilication is not downloaded. I tried many times and went seller but they also did not fixed. I serach google and finally this page help me. Thank u
  Gautam Shalik Ram
  Antwerpen/ Belgium

 • ik krijg de melding “Youtube kan niet worden geïnstalleerd worden op deze telefoon”. Wat is de reden? Iemand een oplossong?

 • Werkt ook voor mijn lg gw620!
  Dedankt voor de zeer duidelijke uitleg.
  You’re the MAN!!!

 • als ik je rekeningnummer had, had ik je 2 miljoen gegeven! THANKS!!

  BTW: Google, SUCK MY COCK

 • @Willem, ik kan je mijn rekeningnummer per mail bezorgen als je wil 😉

  BTW, het is niet de schuld van Google of HTC of Proximus dat er geen Youtube op je gsm staat maar van SABAM. Dit omwille van de mogelijke schending van de auteursrechten bij het bekijken van muziek clips. Compleet belachelijk want zo kan je de 99% andere user generated content ook niet bekijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.