Groot was mijn verbazing toen ik daarstraks mijn mailbox opende. Mijn filmpje over de zogezegde Coca-Cola automaat hack is van YouTube verwijderd.

Ik heb even de Terms of Use, de Community Guidelines en het Help Center doorbladerd om te weten te komen wat er eigenlijk verkeerd aan is. Want eigenlijk gaat het niet eens om een hack, je kan alleen het debug menu zien, en daar kan je niets mee! Maar ik heb niets echt verkeerds gevonden. Misschien dat Cola moeilijk doet omdat hun naam in beeld komt? Of omdat er heel wat automaten “gehacked” worden?

Juist omdat er blijkbaar veel mensen op zoek zijn naar methoden om drankjes uit de automaat te laten komen, had ik er zelf al een antwoord op geformuleerd. Je moet er eerst geld in steken:

Ik ben eens benieuwd hoe lang dit er nog op gaat staan. Als het echt met Cola te maken heeft, niet lang meer…

Het vorige filmpje deed het anders wel goed:
Vending Machine Hack Banned from YouTube
Dik 28 000 hits in nog geen half jaar tijd. Dat is een veelvoud van het aantal hits op deze ganse website. Je kan YouTube dan wel niet met Golb.be vergelijken, omdat het doelpubliek veel groter is, maar toch, ik vind het een mooie verwezelijking.

Mijn andere filmpjes zijn helemaal niet populair. Mensen zijn blijkbaar niet op zoek naar een filmpje over het verwijderen van afplak-plakband of naar ofroad rijden in de stad. Neen mensen zijn op zoek naar dingen om de boel te bezieken! (met de knipoog)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.