Tijdens de week, wanneer ik mijn gsm veel gebruik, durft het nogal eens voorvallen dat ik voor het einde van de dag met een lege batterij zit. Uiteraard gebeurt dit niet op kantoor, waar ik over verschillende mogelijkheden beschik om mijn gsm op te laden, maar meestal pas wanneer ik heb besloten om naar huis te vertrekken. Wanneer de trein weer eens op zich laat wachten, wanneer ik 35x de railtime app heb gerefresht en ik mijn vrouw wil bellen om te zeggen dat ik een half uur later thuis ben. Dat is meestal het moment wanneer mijn batterij zegt: “het is genoeg geweest voor vandaag.”

Het gevoel dat ik dan over mij krijg zal zo ongeveer hetzelfde zijn als wat een verstokte roker moet voelen wanneer hij al 3 uur geen sigaret meer heeft gehad. Extra stress die ik gerust kan missen.

Daarom heb ik twee maanden geleden een externe batterij gekocht. Een powerbank zoals ze ook al eens zeggen. Eentje van Anker, de Astro 3E. Een beetje groter dan mijn gsm. Met een capaciteit van 10 000 mAh kan hij 5 à 6 keer mijn gsm volledig opladen.

Astro Anker 3E Front

De Astro 3E beschik over 2 USB poorten, ééntje geoptimaliseerd om Apple toestellen te herladen en een andere voor Android toestellen. Opladen doe je via een micro usb net-lader, maar het kan ook via de usb poort van je laptop of pc. In het eerste geval duurt het volledig opladen van de Astro 3E 4 tot 6 uur, in het tweede geval tussen de 8 en 15 uur. Anker garandeerd 500 herlaadcycli.

In de doos zitten de batterij, een opbergzakje een usb kabeltje en verschillende opzetstukjes voor verschillende merken gsm’s. Ik gebruik alleen het micro usb stukje, de rest blijft thuis.

In de trein gebruik ik mijn gsm als wifi hotspot. Zo kan ik met mijn laptop op het internet, gebruikmakend van mijn mobiel abonnement. Gelijktijdig laad ik mijn gsm op met de Astro 3E. Wanneer ik op mijn werk aankom is mijn gsm batterij nog steeds 100% en verdwijnt de Astro 3E in mijn rugzak.

‘s Avonds na een dag bellen haal ik de Astro 3E weer terug uit mijn rugzak en laad ik mijn gsm op terwijl ik in de trein zit. Zo heb ik weer genoeg energie om de avond door te komen.

Astro Anker 3E Back

Pluspunten van de Astro 3E: de prijs (minder dan 30 euro), zijn capaciteit van 10000 mAh, zijn output van DC 5V / 3A. En je kan er zogoed al alle via USB op te laden toestellen mee herladen. Van gsm, BlackBerry tot GoPro en Nintendo.

Minpunt: als ik er dan toch eentje moet geven: de behuizing is nogal kras gevoelig. Niet dat dit iets afdoet aan de werking van de batterij, maar ik had liever een product dat er na twee maanden niet tweedehands uitziet.

Conclusie: Ik ben er super content van.

Te koop via Amazon.de voor 29,99 euro, verzending inbegrepen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.