Tesla komt met een betaalbare batterij voor je huis. De Powerwall zal tussen de $3000 en $3500 kosten afhankelijk van het model (respectievelijk 7Kwh en 10Kwh). De batterijen kunnen aan een muur bevestigd wordenen je kan tot 9 batterijen aan elkaar koppelen. Zo kan je zelf kiezen over hoeveel capaciteit je kan beschikken.

Dat je thuis zelf je opgewekte energie kan opslaan is nieuw. Tot nu toe geef je de energie de je opwekt met je zonnepanelen af aan het netwerk (tenzij je overdag veel verbruikt, maar meestal verbruik je overdag weinig want dan heb je geen licht nodig en ben je minder thuis). Je elektriciteitsmeter draait dan als het ware in omgekeerde richting. Hiervoor moet je een netvergoeding betalen.

Omdat ik de kostprijs van zonnepanelen voorlopig nog aan de hoge kant vind en het principe van het teruggeven van stroom aan het net niet echt eerlijk vind, staan zonnepanelen niet hoog op mijn prioriteitenlijstje van aan te vangen investeringen. Met eerlijk bedoel ik dat jou zonnepanelen misschien wel genoeg stroom hebben gegenereerd om jou jaarlijks verbruik te compenseren, maar dat er nog steeds kerncentrales nodig zijn om ervoor te zorgen dat bij jou ‘s nachts het licht kan branden.

Met zo een Tesla Powerwall kan je dit element weghalen en kan je oprecht zeggen: ik verbruik 100% groene energie. Dat je dan eens een avondje geen TV kan kijken omdat de zon niet genoeg geschenen heeft, moet je er dan maar even bijnemen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.