‘t Is weer vrijdag, en dat wil zeggen dat ik jullie nog eens een manier ga demonstreren hoe je vuur kan maken. Vandaag doen we dat met een bolletje staalwol en een 9 volt batterij.

We zorgen ervoor dat we wat tondel hebben (in dit geval weer wat watten), we nemen wat staalwol. We plukken wat aan het staalwol zodat het luchtiger wordt. Zodra we de batterij tegen de staalwol wrijven vat deze vuur. Een beetje blazen en je tondel tegen het smeulende staalwol houden en je hebt vuur. Voila, zo simpel is dat!

Enige voorzichtigheid is wel geboden bij deze methode, want het vuur kruipt door het blazen naar het binnenste van het bolletje staalwol en kan daar een tijdje blijven smeulen. Voor het wegleggen of weggooien kan je het staalwol best even onderdompelen in water.

2 Replies to “Vuur Op Vrijdag – Staalwol En Een Batterij”

  • schoontje! hoewel reëel vuur tegenwoordig wat minder gebruikt wordt dan vroeger, of toch de noodzaak om het te kunnen fabriceren, is het toch weer een heel leuk weetje! maar of ik het ooit ga kunne demonstreren op een moment dat we vuur nodig hebben en we kunnen het op geen enkele andere manier doen, is klein…

  • Ja ik moet ook toegeven dat de kombinatie van staalwol en een 9 volt batterij vrij weinig zal voorkomen in een noodsituatie, maar je kan het ook vanuit een ander standpunt bekijken.

    Wanneer je je huis aan het uitmesten bent, gooi dan nooit staalwol en een batterij in dezelfde vuilbak. Dat is iets wat misschien meer voorkomt. Alhoewel iedereen weet dat een batterij niet in de vuilbak hoort maar in een BeBat zakje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.