Parabolische antenne voor WIFI

Bij het doorbladeren van het boek “Wireless Hacks“, uitgegeven door O’Reilly, kwam ik uit op een manier hoe je het bereik van je WIFI apparatuur kon vergroten. Voor meer gedetaileerde uitleg refereerde ze naar http://www.freeantennas.com. Omdat het er allemaal zo simpel uitzag, moest ik dit gewoon eens proberen.

In minder dan vijf minuten had ik met wat karton, plakband en aluminiumfolie een eerste parabolisch antennetje klaar. Zou het ook werken?

Onderstaande figuur geeft weer dat het wel degelijk werkt!
Resultaat Signaalsterkte

Om tot zo een mooi grafiekje te komen, heb ik gebruik gemaakt van NetStumbler, een gratis programma dat je kan downloaden via:
http://www.netstumbler.com

Als ik de tijd vind ga ik eens wat meer moeite doen om een betere antenne te maken. Met wat hout en een Cola- of conserven blik, hoop ik iets te kunnen maken wat beter oogt dan de papieren versie. Of ze ook beter zal werken… Dat zal je hier wel lezen 🙂

Golb

Dertiger, echtgenoot, papa. Longboarder met Ti in de pols, bushcrafter, geek. Introvert, fotograaf, motard en radio amateur.

One thought to “Parabolische antenne voor WIFI”

  1. Je kan dit ook op de antenne van je draadloze netwerkkaart zette..
    Zodat je eigenleik een schotel antenne krijgt, je gebruikt dan wel best allumiunfolie.
    Bij mij werkt het in ieder geval =D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.