Ik heb het er nog maar eens op gewaagd. Een firmware upgrade van mijn Nokia N73. De vorige versie dateerde van begin oktober vorig jaar.

Via de site van Nokia kom ik te weten dat deze software versie mobile TV zal ondersteun, mits gebruik van de SU-33W ontvanger, en Express Mail clients.
Er zouden improvements inzitten voor Nokia Maps en Java.

Via een thread op tweakers.net kom ik op een change-log terecht die wat preciezer aangeeft wat en nieuw is in deze firmware versie.

Veel interessants zit er voor mij niet tussen, behalve:

Error corrections

* Phone crash and reboot issues

Ik heb nogal wat problemen met crashes en reboots en tot op heden heb ik nog niet kunnen uitvinden waarom dat juist gebeurde. Soms heb ik er weken geen last van, soms drie vier keer per dag. Zou het de batterij kunnen zijn?

Alleszins, ik de upgrade gedaan en alles leek wel min of meer van de eerste keer te werken. Meteen Mail For Exchange erop geïnstalleerd en alle contacten, mails en agendapunten van de server gedownload. I’m back in business!

Wat mij wel opviel is dat ik blijkbaar alle java applicaties opnieuw moet installeren vooraleer deze werken. Zou dat te maken hebben met de Java improvements?

5 Replies to “Nokia N73 Firmware V 4.0812.4.0.1”

  • Heb onlangs de update gedaan. M’n Tf start nu ongeveer elke 3 uur opnieuw op.
    Hoe kan ik dit verhelpen ?

  • Ik zou het niet weten. Ik ben er zoals ik al schreef ook nog niet achter gekomen wat de oorzaak is van de reboots.

  • als ik nss draai en een test doe, krijg ik enkele fout berichten. Helaas kan ik die fouten niet herstellen met nss. Misschien zijn één van de fouten e oorzaak van de reboot

  • Hoi heb ook n73 ME. Ik zal even op m’n website nuttige links zetten. P.S. De mijne werkt perfect

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.