If it ain’t broken, don’t fix it! Een waarheid als een koe, zal maar weer eens blijken nadat ik mijn N73 heb ge├╝pgrade met de laatst beschikbare firmware. Wanneer je de changelog leest, dan lijkt het of er toch heel wat verbeteringen inzitten. Op de meeste verbeteringen zat ik zelfs helemaal niet te wachten. Maar ja, ge kent dat he, ‘t laatste, ‘t nieuwste en ‘t beste… Niet dus…

Bij het upgraden van je firmware verlies je alle data die op je telefoon staat. Als je een backup hebt genomen is dat geen probleem. Bij het terug zetten van alle contacten en software, merk ik dat geen enkele GPS applicatie nog werkt. Er kan geen verbinding gehouden worden met mijn GPS muis. Vreemd, want voor de firmware upgrade ging dat dus nog perfect.

Hier moet op gegoogled worden! En tot mijn grote spijt heb ik met de zoektermen “4.0726.2.0.1 en GPS” al meteen raak. Honderden gebruikers klagen over dit probleem. Niet alleen GPS muizen maar zowat alle bluetooth 1.1, eigenlijk vooral alle niet bluetooth 2.0 randapparaten, werken niet meer met de N73.

Het is niet duidelijk of Nokia dit als een bug ziet, of als een verplichting om originele Nokia accessoires te gebruiken. Of er nog een nieuwe firmware voor de N73 zou komen is ook koffiedik kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.