Het was dit weekend nog eens knutseltijd ten huize Golb. Niet dat ik het echt nodig had, maar ik vond het idee van een slot op een munitiekistje wel leuk. Dan kan ik mijn vergif en ander gevaarlijk materiaal hierin kwijt, en kan Golb Jr. er niet zomaar aan. Nu ook nog wel niet, want die dingen staan bovenop de kast in de garage. Maar aangezien Golb Jr. stilletjes aan een echt klimtalent aan het worden is, kan ik maar beter mijn voorzorgen nemen.

munitiekist foto 1
Een munitiekistje met daarlangs een u-bout, twee moeren, twee rondellen en een slot.

munitiekist foto 2 munitiekist foto 3 munitiekist foto 4
Eerst teken we de plaatsen af waar we gaatjes willen boren. Op die plaatsen slaan we een klein kuiltje, zodat ons metaalboor een goede grip heeft. Met het deksel op het munitiekistje en de grendel gesloten kunnen we door de grendel en door het kistje, zo staan die gaten ook mooi boven elkaar.

munitiekist foto 5 munitiekist foto 6 munitiekist foto 7
Hoe ik het altijd klaarspeel weet ik niet, maar als ik iets met een boor aan het (kapot)maken ben, dan wil dat nooit helemaal goed en van de eerste keer lukken. Een puntje waar ik beter op moet letten is dat het middelpunt van het te boren gat iets meer dan de helft, van de diameter van je boor, van het grote middelste gat moet afliggen. Is dat niet zo, dan krijg je problemen bij het boren van de grote gaten. Je krijgt dan bramen en je boor zou wel eens vast kunnen slaan. Het linkse gat is dus een voorbeeld van hoe het moet, het rechtse gat is een voorbeeld van hoe het niet moet.

Dan draaien we twee moeren op de u-bout en schuiven er twee rondellen over. We steken de u-bout in de twee geboorde gaten, schuiven aan de binnenkant van het kistje twee rondellen over de bout en schroeven er twee moeren op. Als alles waterdicht moet blijven kan je er nog twee rubberen dichtingen tussen steken.
De klep kan nu dicht, en de u-bout komt mooi tevoorschijn. Als er nog wat schuurt, dan kan je dat nog bijwerken met een vijl.

munitiekist foto 8
En voila, een munitiekistje met slot erop.

3 Replies to “Munitiekistje Met Slot”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.