Ik ben terug aan het programmeren geslagen. Niet in PHP(dat is al geleden van in het begin van deze blog), maar in Java. En dat is nog langer geleden. Ik vermoed dat ik ergens in 2002 mijn laatste snipje Java code heb geschreven onder de vorm van een Java chat client. Niets bijzonders, maar dat was op dat moment zowat de enige methode om snel onder collega’s te chatten.

De reden van het opnieuw programmeren ligt bij het feit dat ik enorm gefascineerd ben in het Android besturingssysteem. Eerst beperkte zich dat tot het gewone gebruik, daarna tot het meer geavanceerde (ge/mis)bruik. En nu ik zo een beetje weet wat er allemaal mogelijk ik met Android, is het aan het kriebelen om zelf wat leuke dingen in elkaar te steken. Voorlopig niets spectaculairs, maar dat hoeft ook niet. Ik doe het rustig aan.

Gebruikmakend van Eclipse en de Android SDK schudt iedereen met een beetje Java kennis (ik ben er van verwonderd hoeveel er uiteindelijk nog is blijven hangen) binnen het half uur al een werkend programmaatje uit zijn mouw. En zou bouwen we dat stilletjes aan op. Eerst wat tekst, dan een menuutje, een knopje hier, een knopje daar…

Het resultaat zal hier nog wel eens tentoongesteld worden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.