Mobiel Internetten: De Gsm

Aangezien ik nu geen eigen laptop meer heb is mijn gsm voorlopig het enige middel waarmee ik mobiel kan internetten. De gsm heeft als grote voordeel dat ik hem steeds bij mij heb. Hij leent zich uitstekend om nieuws te lezen, te mailen en te tweeten. Een handige mobiele facebook applicatie moet ik nog tegenkomen, maar ik heb ook al voor mijzelf uitgemaakt dat facebook niet iets is dat ik mobiel wil bekijken. Dat doe ik liever achter een laptop of pc.

In het wilde weg surfen met een gsm gaat zo goed als niet. Ik bedoel niet dat je geen webpagina’s kan openen, maar zomaar je browser opstarten en je quasi blindelings laten leiden door allerhande links die je van hier naar daar brengen werkt niet op een gsm. Om te beginnen is het scherm te klein, de browser niet gebruiksvriendelijk genoeg en de reactietijd te traag. Alleen als het echt moet, en ik echt weet waar ik moet zoeken, surf ik met mijn gsm. Ik daag u allemaal uit de uurregeling van de NMBS eens te raadplegen via het www met je gsm.

Bloggen met je gsm is even moeilijk als surfen. Weer zit je met een veel te klein scherm en aan elk van de weinige blog applicaties die er bestaan scheelt er wel iets aan de gebruiksvriendelijkheid. Korte berichtjes schrijven gaat nog, maar een artikel schrijven dat langer is dan 5 zinnen is al een hele klus.

Ik zoek dus iets waarmee de input handiger wordt en het scherm groter is. Een netbook?

Golb

Dertiger, echtgenoot, papa. Longboarder met Ti in de pols, bushcrafter, geek. Introvert, fotograaf, motard en radio amateur.

6 thoughts to “Mobiel Internetten: De Gsm”

 1. opera mini ftw!

  ik ga u een geweldige tip hier geven, die ik denk ik zelf heb uitgevonden en waar ik dus heel veel patenten op heb (hehem)

  blog er gerust over, maar de credits moeten helemaal mine zijn! 😀

  stel, uw vaak te nemen treintraject is brussel-centraal naar schaarbeek en terug. (ik zeg maar iets)

  ga naar http://www.google.be. tip daar, zonder aanhalingstekens, “brussel-centraal schaarbeek”.

  ge krijgt als eerste resultaat zo’n google-intelligent linkje naar de eerstvolgende nmbs dienstregelingen tussen brussel-centraal en schaarbeek. kopieer die link en maak daar een shortcut van in opera mini.

  ik heb zelf in mijn gsm dus een paar linkjes staan. “sch!bxl” “bxl!”sch” “hal!sch” “sch!hal” om telkens met 1 knop de eerstvolgende trajecten te vinden tussen die bestemmingen.

  :>

 2. Dat is wel een handige link, die ga ik even bookmarken in mijn gsm. Maar het bewijst wel dat je niet zomaar surft met je gsm, maar dat je heel gericht een url ingeeft om een bepaald resultaat te zien.

 3. idd. het meest “vrij” mobiel surfen doe ik eigenlijk vanuit google reader. ik ga zelden buiten de lijntjes, maar met m’n feeds zo allemaal door elkaar heb ik wel de indruk van lekker breed te gaan in m’n leesvoer.

 4. Wat ik dan weer jammer vind aan google reader (de mobiele versie) is dat je een gelezen post niet opnieuw kan lezen. Of bestaat daar een truckje voor dat ik nog niet ken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.