Niet dat het aanbod van Mobile Vikings niet aantrekkelijk zou zijn, maar echt gratis kan je het niet noemen. Om van het gratis mobiel internet te kunnen genieten moet je elke maand voor minstens 15 euro herladen. Ook is het de bedoeling dat je het mobiel internet alleen op je mobieltje gebruikt. Dus niet in je datakaart of met je gsm als modem. Of ze dat ook blokkeren kunnen we nu nog niet proberen, want ze gaan pas echt live op 1 februari 2009. Het is anders wel perfect mogelijk, door alle trafiek eerst te renderen.

Je kan FaceBook, MSN en Twitter bekijken via je gsm. Waarom zeggen ze niet gewoon dat je mobiel kan internetten? Beperken ze zich tot die diensten, via hun eigen applicaties, of via hun eigen portaal? Het gratis mobiele internet gaan ze bekostingen door te adverteren en speciale aanbiedingen te verkopen. 15 euro en er ook nog eens reclame bij krijgen. Ik denk dat ik ga passen.

Wat was nu die hele heisa rond de launch? Wie was de media partner? Waarom om 16u16? Waarom registeren met invites, en waarom nu al registreren voor iets wat ze pas binnen anderhalve maand kunnen verkopen? Zal het Mobile Vikings gevoel niet uitgedeind zijn tegen dan?

Hoe snel zal dat mobiel internet zijn? Als ze een MVNO zijn bij BASE kunnen ze maximaal EDGE aanbieden.

Het zal een MVNO zijn om in de gaten te houden. Maar ik denk niet dat ze de markt kunnen openbreken. Niet geschoten is altijd mis zeggen ze, en alle beetjes helpen. Maar zolang de grote spelers op de markt niet door hebben dat ze serieus winst kunnen pakken met mobiel internet, dan zal er niet veel veranderen. Aan de andere kan: wist pakken = geld uit onze zakken. Gratis zal het nooit zijn…

23 Replies to “Mobiel Internet Mobile Vikings Niet Zo Gratis”

 • mooie analyse, ik wil wel rechtzetten dal je natuurlijk naar eender welke website kan surfen. De verwijzing naar Facebook etc staat er enkel bij omdat veel mensen zich niet kunnen inbeelden wat ze met mobiel internet zouden doen. Zo is het altijd met ‘iets nieuws’. Zo was in het begin voor veel mensen ook ‘digitale TV= uw tv op pauze kunnen zetten’, dat er veel meer mogelijk is zien ze later pas.
  BTW, waar heb je dat van die reclame gelezen?

 • Adverteren en speciale aanbiedingen heb ik in een adem hernoemd naar reclame. Op de site staat duidelijk: “Nadat je aangeeft waar jouw interesses liggen sturen we jou 1 aanbieding per dag toe (net zoals ibood.be).”

  Als je iBood vergelijkt met een elektrozaak die je moet binnenstappen om te weten wat de speciale aanbieding is, dan is een sms, of link op de portaal, of whatever mij eraan doet herinneren dat er een speciale aanbieding is hetzelfde als een foldertje van die elektrozaak in mijn brievenbus. Vandaar dat ik adverteren en reclame gebruikte. Het blijft dan natuurlijk wel beperkt tot 1 per dag.

  Goed dat je ook naar andere sites kan surfen, maar wordt er nu ook gerenderd? 🙂

  Ik denk dat dit tariefplan vooral interessant is voor mensen die veel sms’en en willen gaan beginnen met e-mailen, en minder bellen. Ideaal voor jongeren dus. Wie gehoopt had – zoals ik – om een tweede SIM te hebben om mobiel te internetten op de laptop (in de week, want in het weekend heb ik nu al Mobile Internet Free Weekend), komt er iets minder goed vanaf.

  Maar het mag gezegd zijn: jullie zijn goed bezig!

 • “Maar zolang de grote spelers op de markt niet door hebben dat ze serieus winst kunnen pakken met mobiel internet, dan zal er niet veel veranderen.”
  Euhm … is dat net niet het probleem: de grote spelers, zijnde de grootste telecom-operatoren zijn momenteel serieus winst aan het pakken op mobiel internet.
  Laat ons hopen dat dergelijke initiatieven ertoe bijdragen dat zij hun koers wat gaan bijsturen.
  Langs de andere kant zal ook Mobile Vikings van een bestaand netwerk afhankelijk zijn. Laat ons hopen dat ze ee ngoede deal kunnen sluiten met wat voor netwerk het ook wordt.

 • De grote spelers op de markt zien mobiel internet nog steeds als een product, en niet als drager van diensten. Ze verkopen nu mobiel internet tegen 10 euro aan 100 mensen en verdienen dus 1000 euro. Wanneer ze het mobiel internet zouden zien als drager van allerlei al dan niet gratis diensten, konden ze misschien hun mobiel internet verkopen tegen 2 euro aan 10 000 mensen.

 • Ik vind het toch een mooi initiatief.
  En om eerlijk te zijn 15€ per maand is echt niet veel.
  “Wat was nu die hele heisa rond de launch?”
  geen idee maar het trek wel je aandacht en is dus perfecte advertising.

 • het voordeel bij vikings is dat de 15euro die je herlaadt, volledige belwaarde is. sms’jes zijn gratis en internet van 1gb is ook gratis. bij proximus betaal je al 15 euro voor SLECHTS 200Mb

 • Versta mij niet verkeerd he mannen, ik heb niks tegen de Mobile Vikings, en moest ik geen abo van het werk hebben, dan was ik hoogst waarschijnlijk zelf een Viking.

  Ik refereerde alleen naar het feit dat ik hoopte dat het echt gratis zou zijn. Dat was een verkeerde en nogal naïeve verwachting van mij, en het is ook maar een momentopname.

  Nu er steeds meer gebruiksvriendelijk toestellen komen zoals de HTC Magic en de iPhone, waarbij er genoeg middelen zijn om te communiceren, zonder te hoeven sms’en of bellen, zijn tariefplannen zoals dat van Mobile Vikings alleen maar toe te juichen.

 • volledig gratis kan het toch helemaal nooit zijn? zou veel te veel kosten voor MV zelf.
  ben sinds vandaag MV geworden, en heb een iPhone.
  Ben hier zeer tevreden over, vooral over de internet tethering waarbij ik dus via EDGE internet op mijn laptop heb als er geen wifi netwerk beschikbaar is.

 • Ook mv gebruiker (icm Iphone 2g usa) perfecte combo.

  Je kan zelfs perfect op pc surfen er word niets geblokkeerd. http msn icq/aol yahoo gtalk…

  momenteel zelfs verbonden via iphone (pda net over usb theatering)

 • Ik ben een “mobile viking”. Even kort en duidelijk:
  Ik herlaad voor 15 euro. Daarvoor krijg ik 1000 sms’en én 1GB aan internetverkeer, ongeacht of dat nu Facebook, twitter, mail, websites, youtube, eender wat is. Mobiel Internet. Da’s dus…internet…maar dan op je mobiel. Veel simpeler kan ik het niet omschrijven. Goed. Die 15 euro telt ook als belwaarde. Dus: als ik bel, dan gaat als ik me niet vergis 24 eurocent per minuut van die 15 euro.
  Ik ben een redelijk actief blogger en ben zeer actief in social/nieuwe media. Ik krijg mijn pakket zelfs niet eens opgebruikt. Ik heb het vergeleken met oa proximus en base en naar prijs is de rekening zéér vlug gemaakt. Bovendien is de dienst echt keigoed.

  Very Proud Mobile Vikinger!

 • voordat jullie kritiek geven dat dit product niet echt gratis zou zijn zou je beter eens tegoei testen, het is wel degelijk echt gratis!
  Aangezien ik een abonement heb van mijn werk uit heb ik enkel bij de activering van mijn vikings-kaart en begin september 15 euro herladen, en rara… mijn mobiel internet werkt nog altijd.
  En degenen die het willen gebruiken op hun laptop, hoe kom je erbij dat dit niet zou gaan? ik doe dit zonder enig probleem, op dit moment zit ik namelijk op mobile vikings via mijn laptop 😉 het is natuurlijk wel aan te raden geen constante download en upload te hebben, en het niet te gebruiken voor oa torrents, want dan kunnen ze je natuurlijk wel je kaartje gaan afpakken voor het overbelasten van het netwerk.

 • Mobile Viking is the max!

  Uit oorspronkelijk bericht kan ik alleen maar jaloezie in zien.

  Ik ben vorige maand overgeschakeld.
  De nieuwe simkaart was al na een halve dag ipv na enkele dagen veranderd. Ik was zo dom om te laat geld op mijn kaart te zetten.
  Dus ik had een kaart zonder geld.
  Daarom was ik naar ik naar het bedrijf zelf gegaan in hasselt om gratis kaarten te vragen die ze hadden uitgedeeld op “Nacht van de Student”

  Daar had ik gezegd dat ik de belwaarde te laat erop had gezet en dat de bank achter liep met de overschrijving. Ik heb daar gratis simkaarten gekregen en ze hebben dadelijk het geld op mijn simkaart gezet. Zonder dat de overschrijving voltooid was!

  Soory, maar al de andere operators kunnen een puntje zuigen aan de persoonlijke aanpak van Mobile Viking!

  Mobile Viking For The Win!

 • Eventjes preciseren dat er bij Mobile Vikings nu ook een prepaid tariefplan bestaat dat enkel geldt voor data: mobiel Internet dus zonder SMS of gesprekken inbegrepen. Goed voor wie mobiel online wil gaan met de laptop, netbook of tablet. Dit kost 12 €, gratis is dit dus niet, maar laat u niet verleiden door spreuken zoals gratis mobiel Internet, want zoiets bestaat gewoonweg niet.
  Als u echter de vergelijking maakt met prepaid tariefplannen van andere opearatoren zoals Proximus en Mobistar, dan zult u wel moeten besluiten dat u bij Mobile Vikings heel wat meer krijgt (1 GB) dan bij de andere operatoren. Op http://www.123mobielinternet.be vindt u een tabel (vergelijking formules) waarin de vergelijking wordt gemaakt tussen de verschillende aanbieders. Bij het Data Only tariefplan van Mobile Vikings kunt u geen gebruik maken van roaming, maar als u al mobiel zou willen Internetten in het buitenland opteert u beter voor een prepaid formule van een plaatselijke operator aldaar. Kost u minder.

 • I revalue your topic about this post. I would like let you know that I didn’t find a kind of talented thesis writer until this time. Can you write the very well written thesis writing and just thesis title?

 • Ik heb net even gekeken op de prepaid vergelijkingsite http://prepaids.be/ en ik vind het jammer dat MV geen prepaid mobiel internet voor laptops met een USB Modem heeft… 2 Aanbieders is echt té weinig!

 • Ik ben 7 maanden bij MobileVikings. Ik heb er niet over te klagen. Beste PrePaid Provider van allemaal! Mijn BlackBerry kan ik mijn laptop pluggen en nationaal mobiel internetten zonder één euro te betalen. Natuurlijk moet je wel een herlading doen voor 15 Euro. Maar met die 15 Euro kom je sowieso meer als een maand toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.