Mobile Internet Free Weekend

Gaat u even rustig zitten, dit wordt een lang artikel.

Belgacom Internet Go- en Belgacom Internet Plus-klanten kunnen genieten van gratis Mobile Internet Free Weekend. Dat moest ik dus eens proberen. Niet dat ik vorige week al meteen wist waarom in het ging gebruiken, maar gratis is gratis, dus baat het niet, dan schaadt het niet.

In het persbericht schreven ze dat je moest binnenwippen in een Belgacom Boetiek, maar daar had ik géén zin in. Tot mijn verbazing vond ik tussen de Belgacom e-Services ook de mogelijkheid om Mobile Internet Free Weekend te bestellen. Dat heb ik dus gedaan. Het werd vrij vlug duidelijk dat die Belgacom e-Services niet zijn gemaakt om gratis producten te verkopen. En veel uitleg stond er ook niet bij. Het enige dat ik als feedback kreeg was dat er een factuur werd opgestuurd van 0 euro. Nergens stond er iets vermeld van SIM kaart of leveringsadres. Wie wil kan ook de USB modem online bestellen, maar die heb ik niet nodig. Mobile Internet Free Weekend werkt ook met je gsm, zowel op je gsm zelf als met je gsm als modem.

Twee dagen later stak er een brief in de bus. Mobile Internet Free Weekend met SIM kaart! Yes, we zijn vertrokken. Brief openen en SIM kaart activeren (dat doe je telefonisch). En dan maar wachten tot het weekend is, want het werkt ook in de week, maar dan moet je betalen. Ik hou niet zo van betalen…

Vandaag dus de SIM kaart in mijn gsm gestoken. PIN code ingegeven en hopla, de gsm geeft aan dat we op het Belgacom netwerk zitten. Inderdaad ja, het is gewoon het Proximus netwerk, maar op de SIM staat de netwerkcode 206 01 vertaald als Belgacom. Ik vraag mij hardop af of Proximus als merk nog wel blijft bestaan in de toekomst.

In de begeleidende brief stond er dat je niet kan bellen of gebeld worden. Het eerste wat gebeurde nadat mijn gsm op het netwerk geregistreerd was, was het ontvangen van een SMS, met daarin mijn telefoonnummer. Even naar bellen met mijn andere gsm, en dat werkte dus wél. Zelfs bellen ging. Benieuwd hoeveel mij dat gaat kosten of zouden ze het ook vergeten te factureren, als ze al vergeten zijn om het te blokkeren? Laten we het hopen.

Mijn gsm is al voorgeprogrammeerd omdat ik al een klein Mobile Internet abonnement heb, en de eerste connectie met het internet via de internet.proximus.be APN was al meteen een feit toen ik ceTwit opende. Dat werkt dus allemaal perfect. Ik kan nu in het weekend gratis mobiel internetten met mijn gsm. Handig als je zoals ik wel meerder gsm’s in huis hebt die niet gebruikt worden. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Skype, MSN, FaceBook, Twitter etc. Ik zou een Mobile Internet gsm kunnen in gebruik nemen om constant online te zijn, zonder het risico te lopen dat de batterij van mijn hoofd gsm constant plat is. Dit is slechts de helft van het verhaal, want een gsm is maar een klein ding, en meestal onhandig om echt lekker te surfen of om lange mails of artikels te schrijven. We gaan dus de gsm als modem gebruiken om via de laptop te internetten.

Om dat te doen neem je best de handleiding van jou toestel erbij. Wie een Motorola, Nokia, Samsung, Sharp, Siemens of Sony Ericsson gsm heeft, kan hier best kijken. Wie een HTC touch diamond heeft zoals ik, neemt er pagina 161 van de online handleiding bij, hoofdstuk 8.7 Uw Toestel Als Modem Gebruiken (Gedeeld Internet). Via USB kabel is het wel echt eenvouding. Gewoon naar Programma’s -> gedeelde internetverbinding gaan, Pc-Verbinding: USB en Netwerkverbinding: Px Internet (naam kan je zelf kiezen, maar je moet die verbinding nemen die gelinkt is met de internet.proximus.be APN.) en op verbinden klikken. Via Bleutooth is het eigenlijk even gemakkelijk, alleen heeft de USB verbinding het voordeel omdat die a) sneller is en b) het toestel tegelijk ook nog eens van stroom voorziet.

Nu nog een manier vinden om ook tijdens de week gratis (mobiel) online te zijn en we zijn vertrokken. Maar dàt zal niet meer zo lang duren hé MobileVikings.com. Wie zou toch dat perslek zijn 😉 ?

Ik heb even een snelheidstest gedaan op http://www.bandwidthplace.com/ en dat gaf dit als resultaat:
speedtest

Helemaal niet slecht! Ik ben tevreden!

Golb

Dertiger, echtgenoot, papa. Longboarder met Ti in de pols, bushcrafter, geek. Introvert, fotograaf, motard en radio amateur.

2 thoughts to “Mobile Internet Free Weekend”

  1. Klein vraagje: is dat bellen met die mobile internet sim-kaart (wat normaal geblokkeerd moet zijn) uiteindelijk aangerekend geweest?

  2. Jazeker, en goedkoop was het niet: 40 eurocent! Het was natuurlijk ook naïef van mij om te denken dat Belgacom zou vergeten om iets aan te rekenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.