Mobiel Internet: De Laptop

De laptop is uitgevonden om mobiel te werken. Daar nu een mobiele internet verbinding aan toevoegen is slechts een kleine moeite. De laptop zal dan ook voor veel mensen het uitgekozen middel zijn om mobiel te surfen. Wanneer je laptop over WiFi beschikt hoef je in veel gevallen zelfs geen 3G abonnement te hebben. WiFi hotspots vind je tegenwoordig overal, zowel gratis als betalend en publiek of privé.

Surfen op andermans onbeveiligd netwerk is voorlopig nog steeds bij wet verboden, tenzij die persoon je uitdrukkelijk de toestemming heeft gegeven om zijn internet verbinding te gebruiken. Jezelf trakteren op een gratis portie internet, wordt nog steeds gezien als het inbreken in een informatica netwerk. Zelfs indien je enkel verbinding wilt maken met het internet, en niet geïnteresseerd bent in wat er voor de rest aan dat netwerk vast hangt.

Misschien moet die wet maar eens veranderen. Als jij je tv met een digitaal TV abonnement zo opstelt dat ik hem van op de openbare weg kan zien, dan ga je mij toch ook niet vervolgen als ik even een glimp meekijk. Je netwerk niet beveiligen staat toch bijna stilzwijgend overeen met toestemming geven tot gebruik? Bijna, zeg ik, want een geparkeerde auto met draaiende motor mag je ook niet stelen.

Maar wat als de laptop waarover jij beschikt van je werkgever is, en je er niets op kan installeren om echt te kunnen gebruiken voor mobiel internet? Je eigen bookmarks, email en fotosoftware? Zou een usb-stick met linux distro een oplossing kunnen zijn?

Golb

Dertiger, echtgenoot, papa. Longboarder met Ti in de pols, bushcrafter, geek. Introvert, fotograaf, motard en radio amateur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.