Mijn Broodje Is Gebakken

Deze morgen van mijn eigen gebakken brood gegeten. Met een heerlijke knapperige korst en zacht van binnen. Zo heb ik het graag. De smaak vond ik niet 100%, maar dat komt door de bloem die ik gekozen had. De pitten die erin zaten, smaakte te fel naar… euh, pitten. Voor de rest was het wel perfect.

Een brood bakken doe je niet op 1, 2, 3. Neen, dat duurt drie uur. Niet slim dus om er pas om half acht aan te beginnen als je om tien uur wilt gaan slapen.

Hier volgt mijn speciaal recept voor mannen (of vrouwen) zonder kennis van broodbakken:

 • open de broodmachine;
 • smijt de helft van de bloem erin;
 • kap er water bij;
 • doe er de rest van de bloem in;
 • sluit het deksel;
 • druk op start;
 • wacht drie uur;
 • open de broodmachine en
 • haal het brood uit de oven.

‘t Leven kan soms simpel zijn.

Golb

Dertiger, echtgenoot, papa. Longboarder met Ti in de pols, bushcrafter, geek. Introvert, fotograaf, motard en radio amateur.

2 thoughts to “Mijn Broodje Is Gebakken”

 1. Een ECHT brood maak je toch niet met een machine. Er is niets gezelliger om ‘s avonds voor den TV uw brood voor de volgende ochtend te kneden. Dan heb je ‘s morgens pas een lekker brood.

  Hmmmm…*kwijl*…*kwijl*

 2. Ik zit ‘s avonds meestal achter mijn PC, en mijn toetsenbord vindt dat niet zo leuk als ik brood zit te kneden. Verder ben ik ook een beetje lui en gemakzuchtig. ‘t Brood is zo ook al lekker, dus waarom zou ik meer moeite doen?

  Uw écht brood zou wel lekkerder kunnen zijn, maar dat proef ik ‘s morgens toch niet. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.