Het verschil kon haast niet groter zijn. In Sicilië vertrokken met een stralende zon en 32° C op de thermometer, in Maastricht was de tarmac nat, de lucht bewolkt en de temperatuur gezakt tot 15° C. Ik had nochtans nog wat vakantie over en ik ging die niet spenderen met treuren en binnen zitten.

Op naar de zee! We hadden al regelmatig gehoord over Silversand in Blankenberge, over hun lekkere wafels met veel fruit. Dat moesten we toch echt eens gaan proberen. De afgelopen jaren was het er niet van gekomen, maar nu hield niets ons meer tegen. Op het strand liggen in de blakende zon zat er dit jaar toch niet in, dan maar wat comfort food binnenwerken.

En het is waar wat ze zeggen. De wafels zijn groot, luchtig, krokant en lekker. Op een stukje fruit wordt er niet gekeken.

Silversand - wafel met banaan
Dit was mijn wafeltje. Een klein A4-tje groot. Twee bananen en een hoop slagroom (staat niet op de foto). De poedersuiker heb ik zo min mogelijk opgegeten, mijn insuline pen ligt al klaar.

Silversand - crepes met fruit
En dit was het pannekoekje met fruit van Mrs. Golb.

Een tip die ik je kan geven: zorg dat je plaats hebt in je buik, want de porties zijn ruim en het zou toch zonde zijn moest je hier de helft van laten liggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.