Ik gebruik geen kookboek als ik pannenkoeken wil bakken. Om mijn geheugen vlug op te frissen, google ik vingervlug naar “de lekkerste pannenkoeken” en kies ik altijd hetzelfde gekende resultaat. Het recept van die website is immers een goed en lekker recept. Zo doe ik dat nu al een jaar of vijf. De zoekterm zit zelfs in mijn zoekgeheugen.

Alleen, die website bestaat ineens niet meer. Gelukkig kon ik hem nog vinden via Archive.org. Om het niet verloren te laten gaan post ik het dan nu maar op mijn eigen blog.

Ingredienten voor 7 a 10 pannenkoeken:

  • 200 g Zelfrijzende bloem
  • 1/2 liter melk
  • 30 g fijne suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • scheut maisolie
  • boter

Doe de bloem en se suiker in een kom en meng het goed door elkaar. Voeg daarna de 4 eieren toe en begin met roeren. Je kan ook een mixer gebruiken, maar een beetje armspiertraining kan geen kwaad. De verbruikte energie kan je met die pannenkoeken ruim compenseren. Geleidelijk aan de melk toevoegen tot je een klontenvrije substantie hebt. Je kan eventueel een beetje zout toevoegen. De maisolie kan je gebruiken om je pan in te vetten, in plaats van de boter, maar je kan hem ook toevoegen aan het deeg. Zo doe ik het altijd. Voila, meer is het niet, je deeg is klaar.

Ik gebruik altijd een hele grote brede maatbeker om het beslag in te maken. Dan kan je het deeg gemakkelijk in de pan gieten en moet je niet met een pollepel kliederen. Zo blijft de keuken een beetje properder en Mrs. Golb tevreden.

Bakken en smullen maar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.