Een aantal jaar geleden ben ik eens naar Mallorca geweest. Gisteren heb ik al mijn vakantiefoto’s van die reis nog eens bekeken en daar zaten een paar foto’s uit die vanuit het vliegtuig genomen zijn. Het leek mij een leuk idee om met behulp van Google Earth op te zoeken waar welke foto’s gemaakt waren.

Deze foto was eenvoudig om op te zoeken.
dsc02039

luchtfoto

Maar de locatie achterhalen van deze foto is mij tot nu toe nog niet gelukt. Ik heb nog een foto waar we in het vliegtuig zitten, net voordat het opsteeg. Die foto was getrokken om 15:36. De foto hierboven was genomen om 17:06, toen waren we al 847 km verder. We reisde dus tegen een gemiddelde snelheid van om en bij de 9,5 km per minuut. De foto hieronder is genomen om 15:57, toen we dus 21 minuten onderweg waren. De afstand moet dus ergens tussen de 160 km en de 200 km van Zaventem zijn. Alleen, ik vind dat stadion nergens terug. Misschien kent iemand het?
dsc02031

Er staan nog wat opvallende gebouwen in de buurt, zoals die appartementsblokken, dat soort station en die grote bollen. Iemand moet toch weten waar dit is…

Ik ga nog even verder zoeken.

5 Replies to “Zaventem – Palma de Mallorca”

  • Bwa, tijd hebben is relatief hé. De eerste foto had ik vlug gevonden. De tweede foto is inderdaad een ander paar mouwen. Maar ergens tussen de 150 en 200 km van Zaventem moet dat stadion toch liggen. In Reims ligt het niet, dat heb ik al van boven tot onder, links en rechts doorzocht…

  • Yep inderdaad, dat is het. Ergens had ik het wel kunnen weten dat het vlak na het opstijgen moest zijn geweest. Alleen ben ik nogal een braaf persoon en doe ik niets wat niet mag. Tijdens het opstijgen was het gebruik van elektronische apparatuur uitdrukkelijk verboden. Toen ik dat juist vertelde aan Mrs. Golb wist ze mij ook te zeggen dat niet ik, maar zij die foto gemaakt heeft. Mrs. Golb heeft iets minder last van het binnen de lijntjes moeten lopen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.