Vroeger gebruikte ik ProfiMail om mijn POP3 e-mails op mijn gsm te bekijken. Bij mijn K800i gebruikte in de standaard POP3 mailbox van Sony-Ericsson en deze gewoonte had ik overgenomen bij mijn huidige gsm, de Nokia N73.

Nu ik al meer dan twee jaar Google Mail (in België nog gekend als Gmail) gebruik, vond ik het toch wel eens tijd worden om wat meer te gaan snuffelen in beschikbare opties. Zo kan je onder andere je POP3 mailbox om het uur laten controleren. Met als bijkomende optie dat je de berichten op de POP3 server laat staan. Ik maak het liefst gebruik van Thunderbird om mijn “officiële” mails mee te versturen, en hou ook liefst alles wat op die email adressen aankomt gecentraliseerd bij. Maar ik blijf ook graag op de hoogte en check dikwijls mijn inbox op nieuwe berichten. Met Gmail Mobile gaat dit perfect.

Volg de instructies op http://www.google.com/mobile/mail/index.html en download de java applicatie op je gsm. Eens dat gebeurt is kan je naar hartenlust je mails checken, archiveren, doorzoeken en beantwoorden. Vooral dat doorzoeken kan wel eens handig zijn. Mails wissen is iets wat ik nooit doe (tenzij het SPAM is natuurlijk) en soms heb je nu eenmaal iets nodig wat je ander half jaar geleden ontvangen hebt. Met de zoekfunctie kan dit zonder probleem.

P.s. de afbeeldingen zijn aan de post toegevoegd, gebruikmakend van de gallery functie die nu standaard in WordPress 2.5 zit.

2 Replies to “Google Mail Mobile”

  • Kheb da ook op mijne w850i staan en gebruik het af en toe. Alleen jammer dat ik geen video’s die ik doorgestuurd krijg kan openen enz…

  • Dat hangt af van wat je telefoon aan kan (als ik mij niet vergis). Ik heb hetzelfde probleem met .zip files. Daar ga ik eens op zoegelen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.