Fietsroutenetwerk Haspengouw

Zondag na de regenbuien het bos in getrokken om de kleine uit te laten. Natuurlijk had ik mijn fototoestel meegepakt, want in het bos valt altijd wat te beleven en te fotograferen. Maar elke keer dat ik in een bos kom wanneer de zon schijnt heb ik hetzelfde probleem: licht. Ofwel is de lucht uitgebrand ofwel is je onderwerp onderbelicht.

Dat kan je dan oplossen op een paar verschillende manieren. Ofwel gebruik je een flits, een lichtreflector of een statief. Van die drie dingen had ik er slechts een halve bij: een interne flits. En dan vergeet ik die nog te gebruiken omdat mijn onderwerp (Golb Jr.) nogal halsbrekende toeren aan het uithalen was en geen halve seconde stil kon blijven staan.

Ik zit hier nu dus met een hoop foto’s waar overal ergens wat mee scheelt. Zo ook bij de bovenstaande: te fel uitgebrande lucht. In LightRoom en PhotoShop heb ik er wat aan zitten knutselen en als je er lang genoeg naar kijkt, dan valt het eigenlijk nog wel mee 🙂

3 Replies to “Fietsroutenetwerk Haspengouw”

  • ik snap het probleem, maar ik vind het allemaal niet zo erg. ik vind dat wel eens leuk zo’n uitgebrande toestanden. Vooral bij anderen vind ik dat zeker kunnen!

  • Dat zou kunnen maar ik had mijn statief niet bij om identieke foto’s te maken met een verschillende belichting.

    Al zou ik wel eens kunnen proberen om een artificiële HDR te maken door de foto met verschillende belichtingswaarden op te slaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.