Twee jaar geleden, toen ik mijn huis aan het renoveren was had ik er nog aan gedacht.  Zou ik telefoon en UTP aansluitingen voorzien op mijn bureau.  Neen, dat was niet nodig, want ik was pas overgeschakeld op een draadloos netwerk.  WiFi zou het worden, geen kabels meer nodig!

Dat heeft een tijdje goed gegaan, totdat de eerste WiFi adapter stuk ging.  Niet treuzelen en meteen een nieuwe gekocht.  En dat ging weer een tijdje goed. Soms viel de verbinding wel weg, maar ik was er nog steeds tevreden over.  Golb Junior zag zo een WiFi adaptertje ook wel zitten en heeft daar eens een zwaartekrachtstudie op gedaan. ‘t Ding weer kapot. En nu was ik het wel even beu.  Ik ga geen WiFi adapters blijven bijkopen hé.

Dan maar de UTP kabel uitgehaald.  Ik had er nog twee liggen van mijn Belgacom TV installatie paketten. Van de modem naar de gang, door de keuken de trap op, over de overloop en naar de bureau, in de PC. Ging goed, zeer goed zelfs.  Geen wegvallende verbindingen meer en lekker snel.

Alleen, dat is zo een gebricoleer, en Mrs. Golb ziet dat zo niet zitten.  Ik had haar dus beloofd om van die Devolo Powerline Adapters te gaan halen, en dat ben ik gisteren gaan doen.  Uitpakken, inpluggen en klaar is Golb.  Zo simpel is het. Alé toch bijna. 

Volgens de handleiding mag je de Devolo adapters niet inpluggen in een stekkerdoos, maar moet je dat rechtstreeks in een wandcontact doen. Maar ik heb niet zoveel wandcontactdozen, dus steken de twee adapters wél in een stekkerdoos.  En weet ge wat? Dat werkt toch ook nog goed. Ja ik had ook gekozen voor een 200mbps versie en dat is wat overkill, dus als er voor mijn ADSL nu nog maar 20mbps overblijft, merk je daar niets van.

2 Replies to “Devolo Powerline Adapters”

  • Ik weet niet of dat zo’n overkill is. De maximum 200mbps haal je zeker niet maar de lichtere versies gaan ook niet zo heel ver.

  • Overkill was misschien niet het juiste woord. Maar het is een beetje zoals met een F1 bolide tegen 30 km/uur in een 30 km/uur zone rijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.