Een leeg M5 rijtuig

Zo had de trein er gisteren moeten uitzien. Maar dat was dus niet het geval. En vandaag ook niet. Er nemen steeds meer en meer mensen de (vroege) trein. Vandaag moesten zelfs tientallen reizigers blijven rechtstaan. ‘s morgens maakt mij dat niet veel uit, want dan zit ik toch bij de eerste in de trein, maar ‘s avonds is het wel wat meer drummen om een plaatsje te bemachtigen. Menig asociaal geval heeft al eens een treinrit lang met zijn bagage op zijn schoot moeten zitten omdat ik de plaats van zijn bagage opeiste. En eigenlijk hou ik wel van die asociale gevallen. Die houden plaats voor mij 🙂 Want er zijn ongelooflijk veel mensen die dus aan deze plaatsen voorbij lopen, omdat ze niet durven vragen de bagage weg te nemen.

Over die “dag van de lege trein”: ik heb mij gisteren wel geamuseerd. Lekker uitslapen, wat in de hof werken, de kleine in de gaten houden en in de stad wandelen (toch wel rustig op een werkdag). Gelukkig zat het weer mee, want anders was dit maar een verloren “dag van de lege trein” geweest. Ik denk dat we hier uit kunnen concluderen dat wij als reiziger niets kunnen ondernemen tegen de NMBS en dat dat hoogst waarschijnlijk komt omdat er totaal geen samenhorigheidsgevoel heerst onder de reizigers. Dat zal waarschijnlijk ook de reden zijn van de vele gevallen van agressie, want de eerste die het lef heeft een groep van 100 man lastig te vallen, die moet ik nog tegenkomen. ‘t Zou rap gedaan zijn.

One Reply to “Dag van de (lege) trein”

  • Zal wel plezant zijn geweest zo’n dagje verlof 😉
    Maar was wel te denken dat het niet zo ging zijn dat je hoopte… Ik had er voor deze blog zelfs niets van gehoord…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.