Na het zien van David Hobby’s DVD reeks en wat rondsnuiten op Strobist.com vond ik dat het tijd werd om zelf eens iets te proberen. Het fotograferen van vallende water druppels leek mij wel wat en dus was mijn onderwerp vlug gekozen.

Zoals bij de meeste dingen ben je langer bezig met de voorbereidingen en met het opruimen achteraf, dan met het echte fotograferen. Als waterbak gebruikte ik onze grootste zwarte ovenschaal. Een groot stuk karton moest dienst doen als achtergrond. Eigenlijk had ik liefst een witte achtergrond gehad, maar dat had ik niet in huis. Maakte eigenlijk ook niet veel uit, want als je hard genoeg flitst, dan krijg je elk oppervlak spier wit. Aan de plafond lamp hing ik een touwtje met aan het andere eind een boterhammen zakje, gevuld met water en voorzien van een klein gaatje. Dat gaatje bleek achteraf trouwens veel te groot te zijn.

De Canon 430EX II lag links van de waterbak op een blok piepschuim, gericht op de achtergrond, en werd getriggerd via een el-cheapo eBay wireless flash trigger.

Van de 360 foto’s die ik in geen 10 minuten tijd wist te schieten, leken de onderstaande mij het leukst.

Water Droplet

Water Droplet

De setup:
LightingSetup

Jammer genoeg zijn de foto’s niet haarscherp. Dat komt omdat de druppeltjes niet altijd op dezelfde plaats vielen. Het zakje draaide immers een klein beetje rond. Het gat in het zakje was ook een beetje te groot waardoor er eerder een klein straaltje uitliep in plaats van druppeltjes. Ik ga er nog eens even over nadenken hoe ik het best een statisch druppel apparaat kan maken. Als er iemand zijn lekkende kraan wegdoet, laat het mij maar weten hé 🙂

2 Replies to “Water Druppels”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.