‘t Schijnt dat de griep ons land aan het insluipen is. Via de Grote Griep Meting kan je dat live volgen. Net als de afgelopen jaren doe ik nu ook weer mee als griep-meter. Ik vind het wel interessant om te zien hoe de griep, maar ook de verkoudheden zich verspreiden.

Geloof het of niet, maar ik kijk er echt al naar uit, naar die grote griep epidemie. Niet dat ik zelf graag ziek ben, maar de treinen zijn echt wel overvol tegenwoordig. Samengepropt in een veel te warme (als de verwarming werkt), veel te kleine ruimte, een ideale voedingsbodem om een griepje te verspreiden.

Het begin van het nieuwe jaar zal ook wel wat met de overvolle treinen te maken hebben. Een nieuw jaar betekend in veel gevallen nieuwe budgetten. Dagelijks zie ik groepjes ambtenaren uit de regio’s afzakken naar Brussel om er een cursus te volgen die ze niet nodig gaan hebben. Hun opgewektheid houd mij ‘s morgens uit mijn slaap en ‘s avonds voel ik mij gegeneerd omdat ik mijn lach niet kan inhouden wanneer ze elkaar aan het uitmaken zijn.

De trein heeft echt aan populariteit gewonnen de laatste jaren. Deze week was het nog in het nieuws. Sinds ik dagelijks de trein neem is het aantal reizigers met 50% toegenomen. Dat kan tellen. Hoog tijd dus om nieuw, beter en meer materiaal in te zetten. Ik taffel ondertussen nog steeds met een M5 naar Brussel, iets wat zich begint te wreken in mijn rug.

Ach ja, in februari zal het wel weer beter gaan. Dan zijn de trainingsbudgetten alweer op en de goede voornemens om alle dagen te gaan werken weer vergeten…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.