In mijn zoektocht naar een goedkope manier om mijn HTC Touch Diamond overal te kunnen opladen, was ik op het idee gekomen om gebruik te maken van een USB adapter. Ik zocht er eentje die een USB A connector veranderde in een USB mini B connector. Zoals gewoonlijk vond de zoektocht plaats op eBay, maar de meeste items vond ik te duur. Tot ik deze tegen kwam. 10 adapters voor net geen 10€ alles inbegrepen. Prima dacht ik, ik kan er een stuk of 3, 4 zo gebruiken. Eentje voor thuis, eentje voor op het werk, eentje in de auto en desnoods eentje in mijn zak voor zo een beetje overal. En de rest verkoop ik voor een euro aan collega’s en vrienden die ook een toestel hebben dat met een USB mini B kabel opgeladen kan worden.

Bieden, winnen, betalen en u dan 5 minuten later afvragen wat je eigenlijk gekocht hebt. Damn, vergist. Ik zocht eigenlijk een MALE A naar een MALE MINI B adapter, en niet een FEMALE A!

Pakje komt aan, ik open het, check de inhoud, geef de verkoper een goede feedback op eBay en smijt het aan de kant. Ik kan er immers toch niets mee doen. Twee maanden geleden heb ik ze nog eens vastgenomen en er een “grap” mee uitgehaald. Een grap waar tot voor kort weinig reactie op gekomen is. Een paar Poolse HTC Touch Diamond liefhebbers waande zich even in het paradijs, want ik zou voor hun bewezen hebben dat je een extern geheugen aan de HTC kan hangen. Gelukkig voor hen bestaat er zoiets al Google Translate en konden ze ontwaken uit hun dagdroom.

De USB adapters hebben een plaatsje gekregen in de kamer waar ik ook mijn fotomateriaal opberg, en telkens ik iets aan het uitproberen ben, dan mogen zij mijn model spelen. Bovenstaande foto is gemaakt in een ministudio, naar een model van Rupselkopke, een lid van het BelgiumDigital.com forum.

Ik had een wat grotere scherptediepte mogen gebruiken en 2 x 300w bouwlampen zal waarschijnlijk ook beter zijn dan een 1 x 150w lampje, maar wie een USB adapter Female A / Male Mini B zoekt, die mag het mij altijd laten weten!

13 Replies to “USB Adapter Female A / Male Mini B”

 • Dat klopt ja, maar de kabeltjes van mijn fototoestel en mijn gps wil ik dat bij die toestellen blijft liggen. En gewone USB kabels heb ik hier met hopen liggen. Bij elke memorystick kreeg je vroeger zo een verlengkabel, omdat destijds de USB poorten meestal achter aan de PC zaten.

  en euh…, typo’s die maakt iedereen wel eens ;-). Ik ben de eerste om dat toe te geven :-p

 • Naar’t schijnt heeft de batterijgrip van Canon, die met ingebouwde WiFi ook een USB host aan boord. Met deze usb female A naar usb mini male B zou je dus een externe harde schijf rechtstreeks aan de Canon kunnen hangen. Iemand zou dat eens moeten proberen 🙂

 • het zet er wel schattig uit, maar ja. Soms kan een miskoop nog tot grote vreugde leiden. Uw lief gaat het morgen plots nodig hebben ofzo.
  De foto van het dingetje vind ik minder. Het object staat op een gekke plek gecadreerd en de weerspeigeling op de bodem is minder. Maar je ziet wel goed wat het is!

 • Ik heb nog een vraagje over die Touch Diamond. Ben je daar tevreden over? Ik moet een nieuwe GSM kiezen en twijfel tussen de Samsung Omnia en de Touch Diamond.

 • Of ik daar tevreden over ben… Ja en neen. Als PDA is de Diamond dik ok, als telefoon valt mij dat wat tegen. Het ding redeneert eerder als een pc/pda dan als een telefoon, en het ontbreken van een fysiek numeriek toetsenbord verstrekt dat idee nog meer. In dat opzicht is er weinig verschil tussen de Omnia en de Diamond. Misschien dat de Omnia wat sneller werkt, maar daar heb ik geen ervaring mee. Ik vond het vooral wennen om met dat pennetje te pas en te onpas te moeten werken, je hebt steeds twee handen nodig. Als ik u was zou ik de duurste kiezen als ‘t toch van “moeten kiezen” is 🙂

 • Touch pro dan. Die staat ook op de lijst en heeft een klavier.

  De Omnia leek mij wel cool, maar ik heb gezien dat de resolutie van het scherm niet super is en dat er binnenkort een versie op de markt komt met een beter scherm. Dus dan zou ik over een paar maand al een ferm verouderd toestel hebben.

 • Goedemiddag,

  heel toevallig ben ik op zoen naar een usb Female to Mini-B Male verloop… zou je er eentje op willen sturen en zo ja wat kost het verloopje en wat zijn de verzendkosten naar regio leeuwarden (NL)

  Groeten en bedankt voor je reactie

  AL

 • Het is al een jaar geleden, maar als je nog steeds van je adapters afwilt, ik zou er wel enkele willen overnemen.

  Groeten uit Nederland,

  Johan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.