Zoals ik al in een vorige post aanhaalde kocht is begin vorige maand een klein goedkoop zaklampje. Het moest een zaklampje zijn dat bestond uit metaal, met een LED lampje, een drukknop en het moest werken met één enkele AA batterij. Als het even kon, ook liefst niet te duur. Deze 5 eigenschappen vond ik terug in de UltraFire Q5.

Ik heb het lampje nu bijna twee weken op zak en gebruik het zo goed als dagelijks. Tijd dus om er een korte review over te schrijven.

UltraFire Q5

Om meteen tot de conclusie te komen: je krijgt waar voor je geld. Wat mag je verwachten van een lampje van net geen 4 euro?

De eerste indruk is alvast goed. Het lampje voelt stevig aan, is niet te groot en heeft een broekzak-clip. Wanneer ik er een AA batterij in steek valt mij op dat het ledje een mooi wit licht geeft en dat de lichtbundel gefocust kan worden. De licht opbrengst is wel heel wat minder dan die van mijn Fenix LD20, maar wat wil je dan ook van een lampje dat 15x minder kost en maar op 1,5 volt werkt. De UltraFire Q5 is ontworpen om zowel met een AA batterij als met een 3,6v 14500 batterij te werken.

Het lampje geeft wel voldoende licht om te lezen in een volledig verdonkerde ruimte of om je weg te vinden en een donkere trappenhal. Je zal er geen vliegtuigen mee uit de lucht schijnen, maar daar is het ook niet voor bedoeld.

Het lampje is twee keer gevallen, een maal uit mijn handen en een maal van de tafel. Je kan zien waar het lampje de grond geraakt heeft. Iets wat bij de LD20 zeker niet het geval is. Op sommige plaatsen is de verf ook al weggekrast, maar daar geef ik niet om.

UltraFire Q5

Ik heb ook ondervonden dat het gedeelte waar het LED lampje in zit uit zichzelf kan losschroeven. Wanneer dat gebeurt heb je geen contact meer en gaat het lampje niet aan. Op zich kan je dit snel verhelpen door alles terug aan te schroeven, behalve dat dit niet zo gemakkelijk gaat omdat je er geen vat op hebt.

UltraFire Q5

Al bij al ben ik dus best tevreden met mijn aankoop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.