SynchToy 2.0 Gratis Backup Tool

Een paar maanden geleden was ik perfect gelukkig met Allway Sync. Het deed wat het moest doen: op mijn commando wijzigingen in bepaalde folders back-uppen naar een externe harde schijf. Totdat de software vorige week besloot dat ik het teveel gebruikte en eigenlijk een Pro versie zou moeten kopen. Daar was ik natuurlijk niet blij om, want het had nog juist haar goede dienst bewezen toen mijn PC vorig weekend crashte. Ik wou mijn goede backup gewoonte niet laten belemmeren door een stukje software dat ineens vond dat ik te ijverig was.

Dan maar weer op zoek naar een gratis alternatief. Lang heb ik niet moeten zoeken, want al vlug kwam ik op SynchToy 2.0 uit. Van Microsoft, gratis, het doet wat ik zoek, zonder beperking en goed gedocumenteerd, wat wil een mens nog meer?

Twee minuten later was het dan ook geïnstalleerd, geconfigureerd en kon het back-uppen opnieuw beginnen.

Golb

Dertiger, echtgenoot, papa. Longboarder met Ti in de pols, bushcrafter, geek. Introvert, fotograaf, motard en radio amateur.

2 thoughts to “SynchToy 2.0 Gratis Backup Tool”

  1. Ben er ook content mee. Ik vraag mij alleen af waarom ik dat niet eerder gevonden heb. Ik had nochtans een keer of 3 (met tussenpozen) naar backup programma’s gezocht…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.