Who the hell is Guido Karp? Dat vroeg ik mij eigenlijk ook af. Eigenlijk is het niet belangrijk wie hij is, maar wat hij doet. Hij maakt foto’s… ook naakt foto’s… met een gsm!

Als je naar zijn site surft, dan moet je bij zijn portfolio zeker eens kijken naar de sectie “The Nudes”. Niet zozeer voor de naakte vrouwen, maar voor het artistieke natuurlijk. Alle foto’s in die collectie zijn gemaakt met een Sony Ericsson K810i.


Iedereen kan een foto maken. Op het knopje drukken, de camera zijn ding laten doen en klaar. Je hebt een mooie snapshot. Wie iets kritischer is zal al vlug opmerken dat een camera veel licht nodig heeft om een scherp beeld te kunnen vormen. Hoe minder licht hoe slechter de foto. Tenzij je er natuurlijk iets van kent, dan kan je echte kunstwerken maken, zelfs met een gsm.

Ik heb met mijn Sony Ericsson K800i ook al mooie foto’s gemaakt, zoals die van de bladwesplarve, maar dat was in de buitenlucht, met de volle zon in de rug, Je onderwerp kon niet meer belicht zijn. Maar als we dan weer naar het totaal plaatje gaan kijken, belichting, compositie, achtergrond… dan bak ik er weer niks van.

Iedereen kan een mooie foto herkennen, sommigen kunnen er mooie maken.

GuidoKarp.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.