Ben jij een “Filer” of een “Piler”? Met andere woorden klasseer je alles zorgvuldig (om het dan nooit meer te bekijken) of smijt je alles op een hoopje op je bureau? Diep in mijn binnenste wil ik een filer zijn. Geef mij een kast met mappen en ik maak er een 43 folder systeem in. Geef mij een fichedoos en ik sorteer alles volgens alfabet. Alleen, ik heb geen fysieke documenten om te sorteren. De weinige die ik heb steken er al enkele jaren in en zou ik eigenlijk beter weggooien.

Ik denk dat ik dus gewoon een piler ben. De drie uitgeprinte mails met instructies voor een vrij ingewikkeld wekelijks wederkerend taakje en een analysedocument of twee liggen gewoon op mijn bureau. Niet perse op een hoopje, het zijn er zo weinig dat ik ze ook langs elkaar kan leggen. In mijn Windows verkenner gebruik ik eigenlijk dezelfde logica. Ik sorteer steeds volgens datum. Dat wat van boven ligt is waarschijnlijk het belangrijkste, en dus gemakkelijk bereikbaar. Reden te meer om te denken dat ik een piler ben.

In mijn browser scherm is het nochtans anders, daar werk ik met tabs, en niet met vensters. Tabs lijken dan weer het werkinstrument van een filer te zijn. Ik ben ze dus gewoon allebei. Een Filer en een Piler. Rommelig en geordend. Geordend rommelig. Geïndexeerde wanorde.

En wat gebruik jij? Vensters of tabs?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.