Twee keer scoren met hetzelfde product. Apple doet het! Eerst bij de lancering van de iPhone en daarna bij het vrijgeven van een software update die eigenlijk alle belangrijke ontbrekende – en in de meeste gsm’s standaard aanwezig – functionaliteiten toevoegde. Woensdag stroomde mijn twitter account vol met berichten van iPhone bezitters die vol lof waren over deze nieuwe firmware upgrade. En daar zat ik dan, in de hoek met mijn HTC Touch Diamond, terwijl alle andere kindertjes fijn aan het feesten waren.

Er zat niets anders op, ik moest en zou mijn eigen feestje bouwen. Nadat ik een maand met een Android G1 van een vriend uit de States heb mogen spelen was ik mijn Touch Diamond toch al serieus beu. Waarom zou ik dan niet proberen om mijn HTC met Windows Mobile 6.1 te upgraden naar Windows Mobile 6.5?

Wat trial en error later: tadaa, een HTC Touch Diamond met Windows Mobile 6.5!
IMG_5387
Het Home scherm

IMG_5386
Het start menu

Een Windows Mobile 6.1 toestel kan je nauwelijks bedienen zonder steeds het pennetje te moeten nemen. Bij WM 6.5 is dit veel minder het geval. Hierbij kan je de meeste standaard functie vrij gemakkelijk bedienen, zonder het pennetje te moeten uithalen. Zoals je hieronder kan zien zijn de menu opties veel groter, en staan de knoppen (foto’s hierboven) verder uit elkaar. Ik vind dat een hele verbetering.

IMG_5388

In de ROM die ik geïnstalleerd heb zitten ook twee extra invoermogelijkheden: Block en Letter Recognizer. Mits een beetje oefening is dit een leuke manier om tekst in te voeren. Het voordeel van Block of Letter Recognizer ten opzichte van het volledige keyboard is dat je niet meteen in een krampachtige houding zit met je polsen, en dat je steeds op dezelfde plaats kan schrijven. Op mijn PC keyboard kan ik blind typen, maar daarom vind ik niet meteen alle letters op het keyboard als ik ze een voor een moet aantikken. In die zin is de handschrift herkenner ook een voordeel.

IMG_5389

Hoe upgraden?
http://forum.xda-developers.com/ is the place to be!

1) Maak een gratis account aan, die heb je nodig om bestanden te kunnen downloaden.
2) Lees (voor een HTC Touch Diamond) deze forum post en volg nauwgezet de instructies. Echt waar: goed lezen is het halve werk!
2.1) Upgrading to HardSPL
2.2) Upgrading Radio
2.3) Flashing a ROM (en hiervoor verwijs ik naar puntje 3)
3) Als ROM gebruikte ik deze (BsB 6.5L Black)

60 Replies to “HTC Touch Diamond: Windows Mobile 6.5”

 • hallo,

  ik heb de stappen A. Upgrading the HardSPL en B. Upgrading Radio voltooid, maar stap C. Flashing a ROM wil niet lukken.

  Ik heb de bovengenomende (BsB 6.5L Black) gedownload, maar ik kom niet verder.

  Wie kan me helpen?
  groet,
  Andre

 • Hulp is niet meer nodig, via een grote omweg is het me gelukt om de ROM te flashen.

  Groet,
  ANdré

 • kan iemand voor mij deze upgrade doen?

  ik woon te merksem in de provincie antwerpen
  ik betaal er wel voor (wel redelijk blijven )
  je kan me smsen op 0495 21 55 62

  thnx alvast

 • Iemand ook problemen met JAVA?

  Dat is namelijk verdwenen op mijn htc…

  Iemand please?

  Ook krijg ik mijn tonen niet uit als ik een smsje wil typen… ook niet via instellingen –> persoonlijke instellingen en dan telefoon instellingen… als ik daar het geluid op none zet krijg ik nog steeds de iritante piepjes…

  Kan iemand mij hiermee helpen?

  Alvast bedankt!!

 • hallo

  ik heb een htc touch diamond.

  maar ik heb een probleem.
  toen ik zo bezig was met de telefoon viel hij ineens uit.
  entoen ging hij nietmeer aan. dus ik opladen enzo.
  nog steeds niks entoen dagen later heb ik die aangesloten op computer hij reageerde wel dus startte maar ik kreeg wit beeld met strepen. entoen uitgezet gereset. batterij eruit weer erin entoen
  weer aan gezet toen ging hij aan er kwam TOUCH diamond te staan maar
  daar bleef(en blijft) hij hangen. dus ik heeletijd proberen. toen ging hij weer aan dus ik blij. weer gebruiken dag later viel hij weer weg . toen heb ik fabrieks instellingen gedaan reageerd niet.
  geupgrade werkte 1dag derna weer zelfde./

  ik snap er niks meer van wie kan me hierbij helpen?

  alvast bedankt.

 • ik snap niks van hoe ik die nieuwe 6.5 op mijn htc touch diamond moet zette ik kan geen engels :s

 • ik snap niet hoe ik die windows mobile 6.5 op mijn htc touch diamond moet zette ik kan bijna niks van pc en ik kan al even minder engels kan iemand mij hier echt details geve van hoe ik dit moet doen want mijne htc is echt traag en staat op crashe denk ik

  met vriendelijke groeten

 • Als ik bij begin scherm zit bij phone,people,text,e-mail mis ik boven aan start met windows logo. Hoe kan ik dit goed krijgen>?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.