Na een eerste hands-on test van de HTC Touch Diamond was ik niet echt overtuigd.  Nu er een nieuwe ROM beschikbaar was die alles veel stabieler en sneller maakt, ben ik er dan toch maar voor gegaan. Ik heb een HTC Touch Diamond gekocht.

Overstappen van het Symbian OS naar Windows Mobile 6.1 is niet evident, en vraagt wat aanpassing.  Maar de HTC Touch Diamond is wel een fijn toestel.  Klein, smal en toch met een groot en duidelijk scherm. Eigenlijk is het een kleine computer (Pocket PC) hé. Ik gebruik mijn gsm vooral om te mailen, RSS feeds te lezen en om te surfen, een groter scherm was dus een must.

Wat ook plezant is is dat er zoveel software voor bestaat, en dat je standaard kan synchroniseren met de Exchange server van ‘t werk.  Maar dat leverde al meteen het eerste minpuntje op.  Zoals ik gewoon was met mijn Nokia N73 synchroniseer ik om het uur mijn mails, contacten en agenda. Na het synchroniseren verbreekt de N73 automatisch de netwerk verbinding.  De Diamond doet dat niet.  Dat zorgde ervoor dat ik tegen dat het 5 uur was met een lege batterij zat.  Een paar keer had ik door dat ik de verbinding nog moest afsluiten, maar soms bleef ze ook meer dan 50 minuten actief.  Gelukkig heb ik een volume-based data bundel, anders had mij dat nogal wat geld gekost.

Vlug even de FAQ pagina van HTC doorzoeken en wat lezen we daar?

Q. Can the device disconnect the GPRS/3G data connection automatically when the Internet function is not in use?
There are two ways you can manually disconnect the data connection:
· Tap Start > Programs > Comm Manager and then tap Data Connection; or
· In TouchFLO 3D TM , slide to the Settings tab, tap Commucations, and then tap Data Connection.

Als ontwijkend antwoord kan dat anders ook wel tellen. Zeker stage gelopen bij de Fortis?

Maar aangezien het over een Windows Mobile OS gaat, moet er toch een programma of een manier bestaan om dit wél automatisch toe doen. En ja, die heb ik gevonden.  Je moet een kleine aanpassing doen in je registry.  Om dat te doen heb je om te beginnen een registry editor nodig.  Ik gebruik PHM Registry Editor (freeware).

Normaal gezien zou de Desktop Installer via ActiveSync moeten werken, maar dat deed het bij mij niet, dus heb ik maar rechtstreeks de .CAB file gedownload (Pocket PC 2002,2003 ARM/PXA) en die op het toestel geinstalleerd.

Dan ga je naar HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\ConnMgr\Planner\Settings\ en zoek je naar het DWORD CacheTime. Volgens sommigen is de waarde die hier weergegeven wordt uitgedrukt in seconden, maar ik ben daar niet zo zeker van.  Ik heb hier een waarde van 90 ingevuld (in plaats van 600 zoals er stond).

Daarna ga je een beetje naar beneden en zoek je de Multiline value / String SuspendResume. Die verander je van ~GPRS! naar GPRS_bye_if_device_off. Et voila, nu zou uw verbinding na een x aantal seconden van idle time automatisch verbroken moeten worden. Hopen dat mijn batterij met deze hack wat langer meegaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.