Upgrade je Proximus HTC Magic naar Android 2.1 in minder dan 10 minuten. Voorwaarde is wel dat je je toestel al eens geroot hebt (volg deze tutorial tot minstens stap 7).

Download volgende 3 bestanden via je PC:

http://cyanogen-updater.googlecode.com/files/update-cm-5.0.8-DS-signed.zip
Hernoem dit bestand naar een.zip

http://kanged.net/mirror/download.php?file=gapps-ds-ERE36B-signed.zip
Hernoem dit bestand naar twee.zip

http://briancrook.ca/android/cm-ports/bc-5.0.8-ebi1-signed.zip
Hernoem dit bestand naar drie.zip

Het hernoemen is niet nodig, maar het kan wel helpen tijdens het flashen, want dat moet in de juiste volgorde gebeuren.

Kopieer deze drie bestanden naar de root van je SD kaart (dat wil dus zeggen dat je ze rechtstreeks op je SD-kaart plaats, en niet in een map / folder).

Zorg dat je batterij voldoende is opgeladen (minstens 50%) en schakel je toestel uit.
Hou de home-knop ingedrukt en druk op het rode telefoontje (de aan-/uit-knop). Blijf de home-knop ingedrukt houden totdat het recovery menu verschijnt.

Ga naar “Backup / Restore -> nand backup” en maak een backup van je huidige ROM. Dat kan handig zijn als het flashen niet lukt en je terug wil keren naar je laatste werkende ROM.

Na het maken van de backup ga je naar “Wipe -> Wipe data / factory” reset en bevestig je met de home-knop.

Wanneer het Wipen klaar is kunnen we aan het echte werk beginnen. Selecteer “Flash zip from sdcard”. Je ziet nu 3 bestanden staan. Als je ze hernoemd hebt zoals hierboven beschreven zie je een.zip, twee.zip en drie.zip.

We gaan deze drie zip-files direct na mekaar flashen. Doe nooit (jamais, never) een reboot tussen de installatie van twee files!

Logischer wijs selecteren we eerst een.zip (deze volgorde is zeer belangrijk) en bevestigen we de installatie met de home-knop. Wanneer “Install from sdcard complete” verschijnt gaan we opnieuw naar “Flash zip from sdcard” en kiezen we voor twee.zip. Opnieuw bevestigen we de installatie met de home-knop. Na het verschijnen van “Install from sdcard complete” kiezen we de derde keer voor “Flash zip from sdcard” en selecteren we drie.zip. Nogmaals bevestigen we de installatie met de home-knop.

Na het eindigen van de installatie van drie.zip mogen we eindelijk een reboot doen. Selecteer “Reboot system now”, en wacht… lang… heel lang… (je zal ongeveer anderhalve minuut het Proximus opstartscherm zien, en daarna bijna 3 minuten een bewegende animatie). Blijf van alle knopjes af! 🙂 (neen serieus, blijf eraf).

Wanneer je “Welcome to HTC Magic” ziet staan, kan je (her-)beginnen met het instellen van je telefoon. Geniet ervan want het is misschien wel de laatste keer dat je het moet doen. Vanaf Android versie 2.1 kan je kiezen om alle settings en programma’s op te slaan in je Google-account. Wanneer je dan van telefoon wisselt ben je in een mum van tijd weer waar je met je oude telefoon (of ROM) gebleven was.

Voor de liefhebbers: en filmpje. Niet super boeiend, maar het toont in real-time de installatie van Android 2.1 op een HTC Magic die al voorzien was van root-access.

46 Replies to “Upgrade Je Proximus HTC Magic Naar Android 2.1”

 • Aha, ook de stap gezet? 🙂 Zeker geen spijt van gehad, mijn batterij is plots terug op volle kracht, super snel, en er verschijnen een hoop nieuwe applicaties in de Market!

 • Ja, ik heb eerst de kat wat uit de boom gekeken. Ik wou er zeker van zijn dat het een stabiele versie was. Als blogger heb ik ook een voorbeeldfunctie hé, wat ik hier post moet werken 🙂

 • En de snelheid? Te doen? Ik heb nu de 1.6 met Sense staan, die is traag, maar ik kan ertegen omdat ik die Facebook-integratie zo mooi vind.

  dus eigenlijk heb ik drie vragen:
  1) snel genoeg?
  2) is er Facebook integratie (ik wil dat de fotootjes van mijn contacten automatisch uit Facebook gehaald worden)
  3) Zijn er meer dan drie homescreens voor widgets?

  Misschien moet ik op 2.2 wachten, maar ik vrees dat 2.2 onmogelijk traag gaat zijn op nen Magic.

 • Ik kan het tweede bestand niet downloaden…
  Is deze rom ook alleen in het Engels of ook in het Nederlands te zetten?

 • Ik heb ook de stap gezet. Werkt perfect! Echt cool! Merci!

  Precies wel geen nederlands woordenboek. Dat moet ik nog eens uitchecken.

 • Ook het probleem, geen Nederlands woordenboek. Op techzine.nl staat een oplossing met de Android SDK maar die kan ik niet gebruiken (zit op mac)

 • ik heb dit gedaan en alles lijkt perfect te werken, heb zelf een mijn nederlands woordenboek in orde gekregen. maar nu lijkt het mij niet te lukken mijn simcontacten te importeren. Hij zegt dat er geen contacten opstaan maar ik ben zeker van wel. iemand de zelfde problemen ???

 • @becker, ik synchroniseer mijn contacten via mijn google account, ik kan je dus niet verder helpen. Heb al jaren geen contacten meer op mijn sim staan omdat ik er gewoon teveel heb en meer opties wil dan een sim kan bieden.

 • @Geert, launcherpro is inderdaad een heel goede launcher. Die heb ik er ook al sinds dag 1 op staan.

 • toch bedankt heb ze dan maar overgetypt naar google.
  Weet er eigenlijk iemand hoe je bij een sms de led van de trackball kan laten oplichten of is dit mogelijk.

  dank bij voorbaat

 • Is het ook mogelijk om de android 2.2 op de htc magic van proximus te plaatsen. Is hier al ergens een flash bestand voor te vinden?

 • Kan het zijn dat de htc sync functionaliteit niet meer werkt na deze updates? Ik vind op de htc geen toepassing meer terug voor de htc sync op te starten. De PC vindt de htc niet terug.
  Doe ik iets fout of werkt dat niet meer na de upgrade naar 2.1?

 • Hey Golb
  Bedankt voor de upgrade tekst. Miljaar ‘t was spannend. Kreeg error bij backup procedure, heb dan sccard geherpartioneerd, toen liep het. Ben op dit ogenblik aan het wachten op het animatiescherm, veronderstel dat het goed gaat komen … en ja daar komt ie …
  Tx
  Joris

 • bedankt golb voor de zeer duidelijke handleiding,ik heb gisteren de upgrade naar 2.1 gedaan en alles werkt perfect

 • Ik heb problemen met 3g deze valt steeds weg.

  als ik een wifi verbinding kan maken, werkt het weer maar even later dan weer niet meer ??? 🙁

 • Had je hiervoor ook al problemen met 3G? Er zijn wel mogelijkheden om de 3G connecties stabieler te maken, maar dat moet ik even opzoeken hoe dat juist moet.

 • Neen met 1.6 heb ik geen problemen met de 3g en met 2.2 ook niet probleem is dat 2.2 nog geen echte stabiele release is van cyogenmod 6.0.0 RC1 heeft soms reboot loop.

  Probleem doet zich alleen bij 5.0.8 voor en ook met SuperE 1.0.2 & 1.0.3

  en ik denk dat het dit probleem is : http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=2207

  maar maar nog nergens oplossing gevonden.

 • werkt perfect buiten het feit dat nu mijn gsm 3g neemt ipv hspa is dit normaal want ik dacht dat hspa toch sneller was (en o ja tijdens sms licht trackball niet meer op).
  Nog iemand problemen met die hspa?
  dank u

 • Ik heb ook de upgrade gedaan en is super. Daarna heb ik het keyboard van de Sense geïnstalleerd en heb zo ook terug Nederlands woordenboek.

  Ook bij mij werkt het lichtje van de trackball niet meer en dat vind ik SUPERJAMMER. Heeft iemand daar al een oplossing voor?

 • Gisterenavond de update vlotjes kunnen doorlopen. Sindsdien wel problemen met mijn batterij. Duurt veel langer om op te laden, groen ledje brand als zijnde opgeladen maar op het homescreen staat 92%. Na 6u in standby was de volgende ochtend de batterij helemaal leeg.

  Ideetje hoe dit komt?

 • heb net gezien dat er een nieuwe update is naar cyanogenmod 6
  of 2.2 iemand hier al ervaring mee? en wat zou het verschil zijn ?
  ik vraag het hier omdat ik deze how to gevolg heb en deze is perfect.
  mvg beckers

 • hej ,,ik probeer dit ook maar t lukt mij niet,, krijg melding cant open file sd card..zie ook niet de drie zip fils,,, help pleas,,,,

 • Paul, heb je je SD card ook terug “ge-unmount” en de usb stekker uitgetrokken? Zolang de SD kaart nog gemount is op je pc heeft je telefoon hier geen toegang toe.

 • Als je al root access hebt is het eigenlijk veel eenvoudiger om ROMmanager te downloaden via de Android Market. En vanaf deze applicatie de nieuwe firmware te dowloaden en te installeren.

 • mooi uitgeschreven, maar ik heb 1 probleem :s
  bij opstarten blijft hij hange op proximus scherm.. zelfs na 10 minuten :s

 • Stijn, ik had geen problemen met WiFi of met een lege batterij, maar met een telefoonboek dat niet correct gesynchroniseerd werd met mijn parrot in de auto. Daarom ben ik toen overgeschakeld op 2.2, zoals ik hierboven al aangaf, via de ROMmanager applicatie die ik via de market downloadde.

 • OK, bedankt!
  Het enigste probleem is dat ik het tweede bestand niet kan downloaden…
  Zou het mogelijk zijn om het mij eens op te sturen?
  Alvast bedankt en groeten Stijn

 • Bon,

  Installatie compleet gelukt, zonder veel moeilijkheden. Op het eerste zicht was ik écht tevreden. Werkt snel, Market is cool en qwa gebruiksvriendelijkheid zijn ze er nog een stap op vooruit gegaan.
  Nu .. die trackball dat niet meer oplicht is een probleem waar geen oplossing voor te vinden is, en ‘k heb me er dan ook al bij neergelegd. Maar; de Magic neemt nu enkel 3G en valt vaak weg. Met Android 1.5 had ik nooit dat probleem. Ik vind dit enorm vervelend en heb na lang zoeken nog steeds geen oplossing. Iemand van jullie hiervoor een oplossing?

  Gryts

 • Je kan een app downloaden in de market van ‘curvefish’
  Dat zijn allemaal switches waarmee je je 3G en 2G en je APN kan aan en afleggen.

  Maar mijn vraag is, hoe kan ik de 2e zip downloaden?
  Pagina kan niet gevonden worden…

  Dank op voorhand,
  Axel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.