Gisteren 1,39 € betaald voor een litertje Euro 95 benzine. Ik herinner mij nog de tijd dat ik mij druk maakte om het feit dat de benzine de drempel van de één euro overschreed.

Wanneer dat juist geweest moet zijn, zoek je maar zelf op:
http://mineco.fgov.be/energy/energy_prices/history/build_graphH_Euro_nl.asp

Als ik de site van het FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie moet geloven, dan kom ik er nog goedkoop vanaf. De huidige maximumprijzen liggen ruim 0,10 € hoger dan wat ik betaalde. Op 26 liter scheelt dat toch al vlug 2,6 €, daar kan je bijna een frietje voor gaan eten.

4 Replies to “Hoge Benzineprijzen”

 • Ik heb vandaag (14/5/2008)voor 1 liter benzine 1.429 betaald, en heb dan nog een goedkoper tankstation gevonden.
  Ik geef nu al 25% van mijn maandloon uit aan benzine enkel voor werkverkeer.
  De euro is meer waard dan 8 jaar geleden, en in verhouding is een vat olie nu goedkoper voor ons!
  HOE KOMT HET DAN DAT WIJ NU ZOVEEL BETALEN?????????
  WIE IS HIER ZIJN ZAKKEN AAN HET VULLEN??????????
  Ik rijd heel veel met de fiets maar vind 39 km enkel naar werk juist ietsje erover voor de fiets. Als ze zo de mensen willen stimuleren om meer het openbaar vervoer te nemen denk ik toch dat ze dat eens een keer nog beter moeten organiseren!!!
  Ik ben enkel heen 2 uur onderweg en terug 2.5 uur en dat is dan in optimale omstandigheden! Neem de tijd, met het openbaar vervoer, ja, ik heb ook maar 24 uur in een dag en een dochter van 3.5jaar die al ‘s morgens van 07.00 tot ‘s avonds 19.30!!!!! Wanneer zie ik mijn kind nog?
  Ik vind dit echt erover en stel een algemene en algehele staking voor aan alle mensen die er genoeg van hebben om leeggemelkt te worden door de staat die ons geld slecht besteed!!!!!!!!

 • Het is juist door die lage dollarkoers t.o.v. de euro dat de olie duurder is. De oliesjeiks willen gaan shoppen in Parijs en hebben dus euro’s nodig. Maar 100 $ is maar 60 Euro meer, en dus verhogen ze de prijs van hun vat olie naar 150 $ om toch maar genoeg euro te krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.