Zondag morgen, 7 uur. De lucht is helemaal grijs, maar op buienradar is er geen regen te bespeuren. Tijd dus om op te staan en m’n nieuwe lagers te gaan testen. De weersomstandigheden zijn ongeveer hetzelfde als afgelopen vrijdag, er is vrijwel geen wind en het is ook niet te warm.

Na het eten/drinken van een powershake op Jente’s wijze vertrek ik voor een tochtje van 15 km. Ja het voelt aan alsof het board beter rolt. Ik krijg zelfs het idee dat het board nerveuzer stuurt. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de hogere snelheid waarmee ik nu skate. Ha ja, want ik heb nieuwe lagers en die zijn stukken beter dan de vorige.

Alsof de duivel erop zit merk ik na 1 km dat de Polar Flow app geen afstanden registreert. Bijgevolg krijg ik ook geen gesproken feedback en weet ik niet hoe lang ik doe over een km, en wat mijn gemiddelde hartslag is. Daar gaat mijn vergelijkende test dacht ik. Gelukkig deed de Endomondo app wel wat hij moest doen en kon ik thuis een mooie vergelijking maken.

Als je naar de tijden kijkt per km, dan zie je duidelijk dat ik zondag sneller was dan vrijdag.
Vrijdag:
20150619lap

Zondag:
20150621lap

Maar als je naar mijn gemiddelde en maximale hartslag kijk, dan zie je dat ik eigenlijk gewoon harder ben gaan skaten. Enkel het de maximale snelheid zou nog een indicatie kunnen zijn van de nieuwe lagers, want dat was telkens op hetzelfde stukje bergaf. Al kan de wind, mijn houding en positie op de weg ook weer van invloed geweest zijn.

Vrijdag vs. Zondag:
endomondo

Conclusie: zondag was ik sneller dan vrijdag. Kwam het door de lagers: zeker en vast. Maar het psychologische aandeel zal zeker zoveel hebben meegespeeld als het technische. Had ik mijn oude lagers een diepte reiniging kunnen geven, zouden ze misschien hetzelfde resultaat gegeven hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.