Help! Ik Word Gegijzeld!

Meer dan mij er eens goed over opjagen kan ik niet doen. Ik word de komende twee dagen gegijzeld door de bende van o.a. Jos Digneffe. En dat gijzelen mag je gerust letterlijk nemen. Ik (en alle andere pendelaars – het reizigersvervoer) zijn niet eens het onderwerp van de staking. Neen, wij zijn een middel om hun eisen kracht bij te zetten. Een menselijk schild om meer media aandacht te krijgen.

Overal waar ze staken zie je stakerspiketten en brandende paletten. Mensen gehuld in gekleurde vuilzakjes, en slabbetjes in hun nek om hun gezever op te vangen. Hogere rangen dragen een regenjasje of een fleece in de kleur van hun vakbondsorganisatie. De top enkel een gekleurde das.

Maar als er staking is bij de NMBS, dan zie je niemand. Zelfs niet om u proberen te overtuigen waarom ze staken. Meneer Digneffe, grijp deze kans en zorg voor een primeur. Ga dinsdag 19 oktober tussen 15u00 en 17u00 maar eens uitleggen aan de mensen in Brussel-noord waarom er nu weer maar eens gestaakt moet worden.

Waarom gijzelen jullie niet de toplui van de NMBS en de bevoegde minister? De pendelaars zouden nog sympathie voor u krijgen! En als je niet weet hoe je een pallet in brand moet steken: ik weet wel een paar methoden om vuur te maken.

Golb

Dertiger, echtgenoot, papa. Longboarder met Ti in de pols, bushcrafter, geek. Introvert, fotograaf, motard en radio amateur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.